« Fun
objavljeno prije 13 godina
UPS!

Bacio novčanice u vrijednosti 200 funti u zahod vjerujući da su lažne

Misleći da se radi o krivotvorinama, kako su mu rekli u banci, Škot je odlučio uništiti 10 novčanica od 20 funti bacajući ih u WC

Fotografija vijesti
Više o

Škotska

Poslovni čovjek iz Škotske bacio je desetak novčanica od 20 funti u zahodsku školjku, jer mu je njegova banka rekla da su lažne, samo kako bi se kasnije ipak ispostavilo da je banka bila u krivu, piše Daily Telegraph.

Čovjek koji živi na otoku Lewisu, na Hebridima, ostao je tako bez dvjestotinjak funta koje je, rekao je, podigao s bankomata, a banka ih nije htjela primiti misleći da su novčanice krivotvorene.

Ni druge banke na tom području nisu htjele primiti novac, pošto su upozorene da u tom sektoru 'operiraju' krivotvoritelji.

"Potrgao sam novčanice i bacio ih u zahod jer nisam htio da ostanu u optjecaju", rekao je za list poslovni čovjek koji je htio ostati anoniman.

Nažalost, provjerom koju je naknadno provela britanska agencija za suzbijanje organiziranog kriminala, pokazalo se - ali prekasno - da su novčanice bile prave.

Škot se sada pita tko će mu naknaditi štetu i žali se na "nedostatnu stručnost osoblja banke u otkrivanju lažnog novca".

Glasnogovornik banke rekao je da banka raspolaže "sigurnim postupcima provjere koji su u skladu s propisima na snazi u tom sektoru".

20.06.2011. 17:47:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Sportski
    21.06.2011. 08:02
    malo više nego nebitna i beznačajna vijest ne samo vijest nego i nebitno i glupo uopće stvarno nebitno i besmisleno je napisati ovakav članak
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh