« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
HND UPOZORIO

Bacanje novinarke na pod ne može se pravdati

Hrvatsko novinarsko društvo smatra da se ne može opravdati zaštitarska intervencija zbog koje se novinarka Novog lista Sanja Vukčević našla na podu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Boris Kovačev/CROPIX)
Više o

Jadranka Kosor

,

incident

,

Hrvatsko novinarsko društvo

,

Sanja Vukičević

HND također žali što se nitko iz premijerkina osiguranja, Ravnateljstva policije ili Ureda predsjednice Vlade nije ispričao novinarki zbog tog incidenta, priopćeno je danas iz društva. 

"Prilikom jučerašnjeg posjeta predsjednice Vlade Jadranke Kosor splitskom brodogradilištu premijerkin je tjelohranitelj grubo oborio na pod novinarku Novog lista Sanju Vukčević koja je željela fotografirati rukovanje Jadranke Kosor s ljudima u brodogradilištu.

"Usprkos tome što je načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec jutros izvijestio javnost da na temelju do sada prikupljenih informacija nisu utvrđene povrede pravila postupanja djelatnika Uprave za posebne poslove sigurnosti, u HND-u smo sigurni da se nikako ne može opravdati i da ne može biti uobičajena takva zaštitarska intervencija zbog koje se novinarka - koja je inače zaštitarski pregledana na ulazu - našla na podu. Dapače, izuzetno smo zabrinuti tumačenjem po kojem bi, eto, takve intervencije prema novinarima mogle biti normalne.

"Osobito žalimo što se nitko iz premijerkinog osiguranja, Ravnateljstva policije ili Ureda predsjednice Vlade nije novinarki Sanji Vukčević ispričao zbog ovog incidenta", kaže se u priopćenju koje je potpisao predsjednik HND-a Zdenko Duka. (hina/metro-portal)

20.03.2010. 16:45:44
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    20.03.2010. 17:46
    ma kako da ne, u Rvackoj se sve može opravdat :-P
  2. avatar
    donhuangenaro
    20.03.2010. 17:47
    naročito ako su u pitanju politič(m)ari :-P
  3. avatar
    20.03.2010. 17:49
    A što očekivati od policije? Novinari, ili barem dio njih, su ovako i onako samo još jedna 'teroristička skupina' koja svijetu pokušava pokazati kakvo je pravo stanje stvari...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh