« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci
"mirni" istrijani

Bomba za Thompsona

Podmetao bombe u Boćarski dom u Pazinu i nastradao u eksploziji

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Marko Perković Thompson

,

thompson bomba

,

Thompson Pazin bomba

Jutros u 4.15 sati u Boćarskom domu u Pazinu odjeknula je eksplozija. Nakon brze policijske akcije jedna je osoba za koju se sumnja da je podmetnula eksploziv uhićenja, prenosi Regional Express.

Uhićena muška osoba, 59-godišnji stanovnik Pazina, navodno se trenutačno nalazi u pulskoj općoj bolnici jer je prilikom postavljanja eksplozivne naprave pretrpio ozljedu.

PU-Istarska javlja kako je do eksplozije došlo jutros oko 4 sata i 15 minuta u zgradi boćališta u kojoj se 20. i 21. prosinca treba održati koncert Marka Perkovića Thompsona.

Jednu ili dvije nepoznate eksplozivne naprave počinitelj je postavio u prostorije zgrade, a najvjerojatnije je jedna od njih eksplodirala i ozlijedila ga dok je još bio u zgradi.

Boćalište u Pazinu nalazi se neposredno preko puta zgrade policije što je i omogućilo brzo privođenje počinitelja.  Policijski očevid je još uvijek u tijeku.

Thompson bi trebao održati čak dva koncerta u pazinskom Boćarskom domu i to 20. i 21. prosinca, a, kako je naglasio njegov menadžer Zdravko Barišić, po potrebi i više, ovisno o interesu.

Zbog koncerta Thompsona u Pazinu za 19. prosinca su najavljena dva "antikoncerta", performansi, ali i "društvene igre" poput "Rušenja makete Arene petardama", "Thompsone, ne ljuti se", "Zabijanje mača u srce Istre" i "Utrke na 100 metara s preprekama od partizana", čime organizatori žele pokazati Perkoviću što misle o njemu i njegovima porukama.

Bombe su se počele spominjati nakon što je Thompson izgubio spor s gradom Pulom oko koncerta u Areni, pa su uslijedili anonimni pozivi u kojima se prijetilo dizanjem Arene u zrak. 

11.12.2008. 10:22:14
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh