Azijska puretina s gljivama
Ljetni recept koji ne traži dugu pripremu, a daje izuzetno ukusno i osvježavajuće jelo
Ljetna hrana treba biti lagana i ukusna, a upravo je takav i ovaj recept:
Sastojci za 4 osobe
6 shiitake gljiva
300 g dimljene puretine
150 g graška
200 g kineske tjestenine
200 ml vode
2 nasjeckana mlada luka
umak od oštriga (po želji)
Priprema jela
1. Umočite shiitake gljive u vruću vodu i ostavite ih 20 minuta. Nakon toga ih isperite toplom vodom i ocijedite. Odstranite stručke a klobuke narežite na manje komadiće.
2. Premažite wok ili tavu sa malo ulja. Dodajte puretinu i kratko je prepržite. Dodajte gljive, grašak, vodu i po želji umak od oštriga.
3. Natopite tjesteninu u toploj vodi kako bi je razdvojili. Dodajte je u wok i držite na vatri još 2-3 minute uz stalno miješanje.
4. Posipajte sa mladim lukom.
Novi komentar