« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec
RECEPTI

Azijska puretina s gljivama

Ljetni recept koji ne traži dugu pripremu, a daje izuzetno ukusno i osvježavajuće jelo

Sjajan ljetni recept
Sjajan ljetni recept (FreeDigitalPhotos)
Više o

recepti

,

najbolji recepti

,

azijska puretina

,

shiitake gljive

Ljetna hrana treba biti lagana i ukusna, a upravo je takav i ovaj recept:

Sastojci za 4 osobe

6 shiitake gljiva
300 g dimljene puretine
150 g graška
200 g kineske tjestenine
200 ml vode
2 nasjeckana mlada luka
umak od oštriga (po želji)

Priprema jela

1. Umočite shiitake gljive u vruću vodu i ostavite ih 20 minuta. Nakon toga ih isperite toplom vodom i ocijedite. Odstranite stručke a klobuke narežite na manje komadiće.

2. Premažite wok ili tavu sa malo ulja. Dodajte puretinu i kratko je prepržite. Dodajte gljive, grašak, vodu i po želji umak od oštriga.

3. Natopite tjesteninu u toploj vodi kako bi je razdvojili. Dodajte je u wok i držite na vatri još 2-3 minute uz stalno miješanje.

4. Posipajte sa mladim lukom.

05.07.2013. 10:52:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh