Avokado - riznica zdravlja koju ne smijete zanemariti
Avokado sadrži veoma malo zasićenih masnih kiselina, ali zato je bogat zdravim nezasićenim masnim kiselinama
Avokado je voće koje je unatoč svom egzotičnom podrijetlu i ne baš bogatoj ponudi ipak postalo popularno i u našim krajevima, no i dalje se pretežno koristi u industriji ljepote. Ipak, s obzirom na veliku nutritivnu vrijednost, čini nam se da je vrijeme da ga uvedete na svoj jelovnik.
Evo i dobrih razloga za to - vrlo je hranjiv i prepun korisnih nutirijenata, među kojima se ističu minerali i vitamini.
Za primjer - samo 100 grama avokada sadrži vitamine K, C, B16, E, A, B1, B2, B3, B 5 i B6 te male količine magnezija, mangana, željeza, fosfora, a ne sadrži kolesterol i natrij, kao i visoke postotke zasićenih masnih kiselina.
Također, avokado sadrži više kalija od banana, a on veoma pomaže u obnovi stanica organizma. Također, smanjuje krvni pritisak koji je jedan od glavnih uzročnika srčanih udara i bolesti bubrega.
Avokado sadrži veoma malo zasićenih masnih kiselina, ali zato je bogat zdravim nezasićenim masnim kiselinama. Pun je oleinske kiseline koja je sastavni dio maslinovog ulja i ima brojna korisna svojstva, među kojima je i ono koje pomaže u borbi protiv raka.
Ovo je voće bogato i vlaknima, a ona pomažu u gubitku kilograma, reduciraju razinu šećera u krvi te sprječavaju pojavu mnogih bolesti. Također, avokado je pun antioksidansa koji su izrazito važni za zdravlje naših očiju.
Znači, trkom u trgovinu po svoj avokado!
Novi komentar