« Glazba
objavljeno prije 4 godine i 7 mjeseci
NAJAVE

Avishai Cohen Trio u Zagrebu

Nakon 12 godina, svjetski priznati i svestrani jazz umjetnik Avishai Cohen vraća se u Zagreb s najrecentnijim projektom, albumom Arvoles

Avishai Cohen Trio
Avishai Cohen Trio (Arhiva)
Više o

jazz

,

Avishai Cohen Trio

Nakon rasprodanog i hvaljenog koncerta koji su održali na ovogodišnjim jubilarnim 70. Dubrovačkim ljetnim igrama, Avishai Cohen Trio nastupit će u srijedu, 25. rujna u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa na Muzičkoj akademiji u Zagrebu s početkom u 20:00 sati, a u sklopu programa Dubrovačke ljetne igre u Zagrebu koji se organizira u suradnji s TZ grada Zagreba povodom značajne obljetnice festivala.

Nakon 12 godina, svjetski priznati i svestrani jazz umjetnik Avishai Cohen vraća se u Zagreb s najrecentnijim projektom, albumom Arvoles koji su kritičari ocijenili zanimljivim i raznolikim, albumom kojeg „što više slušate, više volite", a nastupit će u sastavu sjajnog trija za koji je Dan Bergsager, urednik London Jazz Newsa, nakon nedavnog nastupa u Blue Noteu zaključio da je „s desetljećima još bolji". Uz Avishai Cohena, trio čine azerbajdžanski pijanist i skladatelj Elchin Shirinov, čiji je talent na svjetsku scenu izvukao upravo Cohen, a čiji senzibilitet i pijanistički stil idealno nadopunjuje zvuk i identitet trija, te stari školski prijatelj, kreativni i osebujni Noam David, bubnjar i skladatelj čiji su bogat stil i kompleksan poliritmičan zvuk uvelike doprinijeli rastućoj glazbenoj sceni u Izraelu te koji uz Cohena nastupa već godinama. Međunarodno priznati basist, vokal, skladatelj i vođa jazz trija Avishai Cohen tijekom posljednja je dva desetljeća stekao reputaciju jednog od najvećih svjetskih basista, a svoj međunarodni ugled najviše može zahvaliti svom skladateljskom djelovanju. Sada sa svojim slavnim triom izvodi nove, originalne skladbe i aranžmane uz brojne favorite publike s njegovih prošlih albuma i nastupa uživo.

Kritika za njegove koncerte tvrdi da su „jedinstveni i neponovljivi te prava privilegija za sve prisutne sretnike", a časopis DowBeat naziva ga „jazz vizionarom globalnih razmjera". Jazz kritičar Davor Hrvoj ovoljetni je dubrovački koncert Avishai Cohen trija ocijenio prvorazrednim glazbenim događajem, koji je hipnotizirao mnogobrojnu publiku. Cohenova glazba, zaključio je, ima iscjeliteljsku moć za one koji joj se u potpunosti prepuste.

Na dan koncerta, Avishai Cohen održat će jednosatnu radionicu za studente Muzičke akademije, ali i sve zainteresirane mlade glazbenice i glazbenike, osobito one koji se pobliže zanimaju za jazz glazbu i slične izričaje, uključujući i one koji se bave pjevanjem, sviranjem instrumenta ili koji žele inspirirati se i naučiti nešto od jednoga od ponajboljih svjetskih jazz autora i glazbenika. Radionica će se održati u 18:00 sati, također u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa na Muzičkoj akademiji, a sve zainteresirane pozivamo da se prijave za sudjelovanje na karolina.rugle@dubrovnik-festival.hr.

Ulaznice za koncert dostupne su online putem servisa ulaznice.hr po jedinstvenoj cijeni od 180 kuna.

19.09.2019. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh