« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
SLOVENIJA

Autocesta Ljubljana - Bregana bit će dovršena do turističke sezone

Na gradilištu zadnjeg dijela prometnice završeni su zemljani i veći dio građevinskih radova, a položen je i veći dio asfaltne površine

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vladimir Ivanov/Cropix)
Više o

Slovenija

,

autocesta Ljubljana - Bregana

Do početka ovogodišnje turističke sezone po planu bi trebala biti dovršena autocesta koja se iz Ljubljane spaja s graničnim prijelazom Bregana, no sve ovisi i o vremenskim prilikama koje ne dopuštaju brže dovršenje dvadesetak kilometara trase kod mjesta Trebnje, javili su u nedjelju slovenski mediji.

Na gradilištu zadnjeg dijela prometnice sjever-jug, čije se dovršenje zadnjih godina odgađalo zbog neriješenih imovinsko-pravnih i drugih odnosa na nekoliko mjesta trase, završeni su zemljani radovi i veći dio građevinskih objekata, a položen je i veći dio asfaltne površine, javila je Slovenska tiskovna agencija STA.

Na reakcije jakih gospodarskih tvrtki u Novom Mestu kako je s radovima potrebno požuriti, u agenciji za autoceste DARS navode da se i sami trude da se radovi što brže odvijaju, ali da je to ovisno i o prestanku zime i niskih temperatura, te da rok za završetak neizgrađene dionice i dalje ostaje 30. lipnja ove godine.

Direktor Renaultove podružnice "Revoz" u Novom Mestu Aleš Bratož rekao je da gospodarstvo tog dijela Slovenije zbog nedovršene autoceste zadnjih godina trpi štete i da ne vidi razloge zašto se rokovi koji su postavljeni za dovršetak preostalog dijela autoceste ne bi mogli ispoštovati. (hina/metro-portal)

21.02.2010. 14:29:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh