« Svijet
objavljeno prije 14 godina
LOV

Austrijanci u potrazi za blagom u tirolskim šumama

Lovci na blago pretražuju šume u potrazi za milijunima eura koje je tamo navodno sakrio korumpirani financijski savjetnik Augustin G.

lov na blago Tirol
lov na blago Tirol (Shutterstock)
Više o

najsretnija mjesta na svijetu

,

veliki hadronski sudarač

,

Konfucije kip

,

ante despot

,

Dinko Martedić

Austrijanci su ovih dana u pravoj potrazi za blagom. 15 hektara šume blizu Ebbsa, u Tirolu, pretražuje se u potrazi za milijunima eura koje je navodno prije nekoliko godina sakrio korumpirani njemački financijski savjetnik, javljaju austrijski mediji u četvrtak.

Otkrića dvojice privatnih detektiva u tisku navela su lovce na trag. Detektivi su uvjereni da taj novac nije predan mafijaškoj organizaciji kao što je kazao bivši financijski savjetnik Augustin G. tijekom suđenja 2002. u Njemačkoj, nego je zakopan u toj šumi, na granici Njemačke i Austrije.

Godine 2002. jedan je arheolog amater uputio istražitelje na Augustina G. Tada je u blizu Ampassa, približno 80 km od Ebbsa, u kovčegu pronađeno 120.000 eura u gotovini i dokumenti koji su doveli do uhićenja bivšeg savjetnika.

>> Dijamantni prsten ostavljenog zaručnika najsretnijem lovcu na blago

Tragačima amaterima zakon jamči da smiju zadržati 10 posto od nađenog iznosa.

Vrijednost plijena, prvotno procijenjena na pet milijuna eura, po ocjeni jednog detektiva zapravo je 20 milijuna eura.

Novac leži ne samo blizu Ebbsa nego i u drugim šumama u Tirolu i Bavarskoj.

Gradonačelnik Ebbsa Josef Ritzer zabavlja se prilivom znatiželjnika ali i puno novinara koji su preplavili tu malenu zajednicu od 5.100 stanovnika. (hina/metro-portal)

01.07.2010. 21:52:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh