« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
RATNI ZLOČINAC

Australski sud odbacio žalbu kapetana Dragana na izručenje Hrvatskoj

"Nije bilo nijednog očitog ... temelja koji bi ukazao na to da je prethodna odluka bila pogrešna", navodi se u presudi Federalnog suda

Fotografija vijesti
Više o

Kapetan Dragan izručenje

,

Australija

,

ratni zločini

,

Hrvatska

Australski Federalni sud odbacio je u petak žalbu kojom je osumnjičeni ratni zločinac Dragan Vasiljković, poznat i kao "kapetan Dragan", želio spriječiti svoje izručenje Hrvatskoj, prenose australski mediji.

Federalni sud je svojom odlukom podržao sudsku presudu iz studenoga prošle godine.

"Nije bilo nijednog očitog ... temelja koji bi ukazao na to da je prethodna odluka bila pogrešna", navodi se u presudi Federalnog suda, prenose mediji.

Bivši vođa srpskih paravojnih snaga u Hrvatskoj Vasiljković (56), osumnjičen za ratne zločine nad civilima, od 2006. pokušava pravnim sredstvima spriječiti svoje izručenje. Nakon najnovije odluke Vasiljković ima 28 dana za podnošenje žalbe Vrhovnom sudu.

"Kapetan Dragan" je australski državljanin kojeg je australska policija uhitila u siječnju 2006., na temelju zahtjeva za izručenje koji je podnijela Hrvatska.

U to je vrijeme živio u Australiji pod imenom Daniel Snedden. Vasiljković je optužen u Hrvatskoj za ratne zločine počinjene nad zarobljenim pripadnicima HV-a i Hrvatske policije u Kninu i Bruškoj u veljači 1993. godine.

30.09.2011. 09:17:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh