« Zdravlje
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
BRAVO!

Australija polako otvara vrata medicinskoj marihuani

Pacijenti, uključujući i djecu s teškom epilepsijom, dobit će marihuanu u sklopu prvog kliničkog istraživanja te droge u australskoj državi Novi Južni Wales.

Australija kreće prema liječenju marihuanom
Australija kreće prema liječenju marihuanom (Shutterstock)
Više o

Austrija

,

medicinska marihuana

,

dekriminalizacija marihuane

Odrasli pacijenti u terminalnom stupnju bolesti i osobe koje zbog kemoterapije povraćaju ili imaju druge nuspojave također će biti podvrgnute postupku s marihuanom, koji će financirati i voditi vlada Novog Južnog Walesa, javljaju australski mediji.

Predsjednik vlade te savezne države Mike Baird rekao je da očekuje da u istraživanju sudjeluju stotine ljudi, najavivši da će, ako bude uspješan u smanjenju boli i patnje, vlada razmotriti mogućnosti uvoza marihuane ili njezina uzgoja na teritoriju Novog Južnog Walesa.

Uživanje marihuane u Australiji je zabranjeno i u medicinske svrhe, iako je u nekim australskim državama posjedovanje manjih količina dekriminalizirano, a i policija ne reagira na posjedovanje manjih količina namijenjenih osobnoj uporabi.

Ispitivanja javnog mnijenja pokazuju da 70% Australaca podupire legalizaciju marihuane u medicinske svrhe, a 56% želi potpuno ozakonjenje marihuane bez ikakvih ograničenja.

02.01.2015. 10:12:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh