« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
DOMINO UČINAK

Peres: Bliži se kraj diktatorima s Bliskog istoka

"Očito je da na Bliskom istoku nijedan diktator više ne može biti miran", kazao je predsjednik Izraela

Shimon Peres
Shimon Peres (Wikipedia)
Više o

pobuna

,

Izrael

,

Shimon Peres

,

Bliski istok

,

diktatori

,

Sylvan Shalom

Izraelski predsjednik Shimon Peres u ponedjeljak je u programu javnog radija, kako prenosi Hina, izjavio kako smatra da su pobune koje su nedavno zahvatile više zemalja Bliskog istoka pokazatelj da na dolazi kraj vladavine diktatora.

"Činjenica je da je domino učinak dotaknuo i Libiju te se postavlja pitanje tko će biti glavni na Bliskome istoku", rekao je izraelski ministar Sylvan Shalom.

"Očito je da na Bliskom istoku nijedan diktator više ne može biti miran. Oni će od sada morati dati odgovor na ono što svijet vidi na svojim tv-ekranima - siromaštvo, represiju, korupciju... Danas je sve postalo toliko transparentno da diktatorima ne preostaje više nijedno mjesto gdje bi se mogli skriti", rekao je Peres.

Ministar regionalnog razvoja i zamjenik premijera Sylvan Shalon ponovno je osudio Irance. "Činjenica da Iranci danas pokušavaju zauzeti aktivniju ulogu u u svim pobunama koje se događaju u ovoj regiji trebalo bi dovesti do jednoga zaključka: svijet bi se trebao ujediniti kako bi se spriječilo da Iranci ovu regiju pretvore u neprijateljsko područje te da stave svoju 'šapu' na sve izvore nafte u predstojećih 150 godina", kazao je. "Činjenica je da je domino učinak dotaknuo i Libiju te se postavlja pitanje - tko će biti glavni na Bliskome istoku", dodao je Shalom.

21.02.2011. 14:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh