« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
Supertalent

Atomic Dance Factory uplesao u finale Supetalenta

POGLEDAJTE VIDEO: Između plesača Deborah i Marijana i sjajne male Mirte Krsnik žiri se odlučio za plesni par

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Screenshot NovaTV)
Više o

The Rock Flock

,

Supertalent NovaTV

,

Redikuli

,

Tomislav Kodžoman

,

Marijan Kešinović

,

Deborah Šuker

,

Atomic Dance Factory

,

finalisti supertalent

,

Antonio i Šimunčani

,

Mirta Krsnik

,

Megablast

,

Gabrijela Hrženjak

,

Josip Ciganović

Četvrto polufinale Supertalenta otvorili su Redikuli, čiji je ples na pjesmu Moulin Rouge u kvalifikacija razvalio publiku i žiri od smijeha. Satirično glazbena družina u polufinalu se odlučila za baletni perfomans na temu Na lijepom plavom Dunavu, s očekivano odličnom kostimografijom i beskrajno smiješnom interpretacijom. Ipak, kako bi zadržao poljuljanu reputaciju, Merlić im je pred kraj uvalio X.

Kombinacija harmonike i tamburaškog benda začinjena s izvedbom standarda bila je dobitna varijanta za Antonia i Šimunčane u kvalifikacijama. Jednako kvalitetna svirka u polufinalu digla je publiku na noge, žiri svakako nije ostavila hladnim, a završna ocjena ostala je na glasačima kraj telefona.

Mala Mirta Krsnik opakog glasa u kvalifikacijama je natjerala žiri na standing ovation, polufinale je odradila u punom sjaju. Ovoga je puta odabrala je domaću pjesmu Samo probaj koju inače izvodi Ivana Radovniković, ne zaostavši izvedbom za originalom ni za dlaku. Komadići koreografije zabavili su publiku, a žiriju se nije skidao osmijeh s lica tijekom cijelog nastupa.

Plesna skupina Megablast dobro je poznata na hip hop sceni, a show koji su napravili u kvalifikacijama ostavio je publiku i žiri bez daha. Višestruki državni, europski i svjetski prvaci odradili su nastup na razini reputacije, začinivši bogatu koreografiju matrixovskom odjećom i sjajnim remiksima Linkin Parka u podlozi.

Deborah Šuker i Marijan Kešinović vještim su plesnim pokretima stigli do polufinala, gdje su osvojili pozornicu vrućim ritmovima. Možda malo manje vatrena izvedba dobila je nešto manje pljeska publike nego ona u kvalifikacijama, no uvježbanost koreografije, unatoč manjim greškama, ipak je zabavila žiri. Atmosferu je dodatno podigla rođendanska pjesma koju je žiri otpjevao Deborah zajedno s publikom.

Prave ovacije tijekom izvođenja hita Christine Aguilere You're Beautiful doživjela je Gabrijela Hrženjak, često jedva nadglasavajući oduševljenu publiku. Glasovne mogućnosti pokazala je već u kvalifikacijama, a status potencijalnog favorita opravdala je i u polufinalu.

Majstor capoeire Tomislav Kodžoman prestrašio je Merlića u kvalifikacijama, a ništa manje impresivan nije bio ni u polufinalu. Vratolomije su započele laganim striptizom iz uniforme solinskog vatrogasca, a divlji ritmovi zapalili su publiku jednako kao i plesno-borilački pokreti nadahnutog majstora brazilske vještine. Iako malo manje živahan nego u kvalifikacija, pokazao je sve što može i zna.

Žestoke rokerice iz The Rock Flocka, snažno inspirirane nasljeđem Nirvane nisu se puno sramile izvesti svoju autorsku pjesmu. Jednako čvrsto i uvježbano kao i u prvoj emisiji, nastupile su uvjerljivo, pobravši simpatije žirija i publike beskompromisnim nastupom. Možda nisu svačiji favorit, no tri cure šarenih frizura i glasnih gitara ostavile su dobar dojam.

Atomic Dance Factory u kvalifikacijama je ostavio žiri bez daha svojim klavirskim plesom, a polufinale su jednostavno pojeli. Fascinacija Twilightom, kombinirana s prvim hitom Linkin Parka Crawling u remixu i pozadinskim videom dala je katastrofičnu atmosferu i više nego impresivan nastup. Manje tjelesna, no bitno izražajnija izvedba potpuno je smrznula žiri, tako da je čak i Merlić rekao da je više nego oduševljen.

Mađioničar Josip Ciganović, iluzionist i hipnotizer, uz svoju je pomoćnicu Danijelu da stage donio i željeznu kutiju u koju je ponovno utrpao sirotu ženu, polivši kutiju benzinom pa je zapalio bakljom. Nakon guranja baklje kroz rupe, otvorio je kutiju u kojoj se uzdigao pougljenjeni kostur, da bi nakon zatvaranja kutije ipak došlo do happy enda i žive Danijele. Je li to talent ili vještina, pitanje je sad.

Favoriti žirija definitivno su bili plesači iz Atomic Dance Factory, s čim su se složili i glasači na telefonima poslavši plesače izravno u finale. Drugi i treći po glasovima bili su Deborah i Marijan i mala Mirta Krsnik, a žiri je kao drugog finalista ove večeri odabrao plesni par.

27.11.2009. 22:35:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Ljetovanje u Hrvatskoj
    04.01.2010. 18:25
    niš posebno mi nisu
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh