« Spektakli
objavljeno prije 12 godina
još malo će čekati

Polanski za vikend ostaje iza rešetaka

Odluka o puštanju uz jamčevinu nema pravnog utjecaja na proces koji već traje a kojim Švicarska odlučuje o izručenju redatelja

(Wikipedia)
Više o

Roman Polanski

,

kućni pritvor

,

Roman Polanski izručenje

Švicarsko ministarstvo pravosuđa priopćilo je u petak da će slavni redatelj Roman Polanski ostati u zatvoru najmanje do ponedjeljka.

Glasnogovornik ministarstva Folco Galli rekao je redateljeva kuća u Švicarskoj još nije pripremljena za uvjete kućnog pritvora. Švicarski sud u srijedu je dopustio da uz jamčevinu od četiri i pol milijuna franaka (21,8 milijuna kuna) redatelj Roman Polanski izađe iz pritvora.

"Sud je ocijenio da je ponuđena jamčevina... Uz ostale mjere poput deponiranja identifikacijskih dokumenata i stavljanja stana pod elektronski nadzor, dovoljna da se spriječi opasnost od bijega", kaže se u odluci saveznoga kaznenog suda u Bellinzoni. Polanski (76) pritvoren je 26. rujna na temelju američkog uhidbenog naloga iz 1978. kad je optužen za silovanje 13-godišnjakinje.

Odluka o puštanju uz jamčevinu nema pravnog utjecaja na proces koji već traje, a kojim švicarske vlasti odlučuju treba li Polanskoga izručiti SAD-u. (hina/metro-portal)

27.11.2009. 11:40:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh