« Hi-tech
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
TRENDOVI

ASUS Nexus 7 - Android broj 1

Dobar omjer cijene i performansi učinili su ASUS Nexus 7 najpopularnijim tabletom u kategoriji Androida na svjetskom, ali i domaćem tržištu

ASUS Nexus 7 vodi na tržištu
ASUS Nexus 7 vodi na tržištu (Asus)
Više o

Android

,

tablet računala

,

ASUS Nexus 7

U svijetu je prošle godine prodano više od 195 milijuna tablet računala, što je apsolutni rekord, s godišnjim rastom od čak 68 posto. Povećanje prodaje na ovom tržištu potaknuto je lansiranjem novih modela s manjim ekranima i cijenom od 200 eura u prosjeku, opremljenih Googleovim Android sustavom. U ovoj kategoriji ASUS Nexus 7 najzanimljiviji je na hrvatskom tržištu.

Takvu tvrdnju potkrepljuju podaci o čitanosti online izdanja magazina Bug. Naime, kada je riječ o Android tabletima, posjetioci su Bugu najčešće pristupali s Nexus 7 uređaja. Dobar omjer cijene i performansi je glavni razlog za ovu laskavu titulu. A da hrvatski potrošači znaju prepoznati kvalitetu dokazuje i zahtjevno japansko tržište, gdje je Asusov predstavnik uspio učiniti ono što nitko do sad nije - preuzeti vodeće mjesto Apple iPadu. To postaje razumljivo kada izračunate da za oko 1.000 kuna nižu cijenu dobivate slične karakteristike, funkcionalniji Android operativni sustav i do 10 sati dug život baterije bez dopunjavanja.

Google i ASUS su napravili nešto što se bliži idealu 7-inčnih tablet računala. Riječ je o značajno unaprijeđenom modelu u odnosu na njegovog prethodnika koji donosi doslovno sve što vam je potrebno za rad na ultra-mobilnom uređaju.

Novi Nexus 7 iz 2013. godine ima veću rezoluciju ekrana (1920x1200), snažniji Quad Core Snapdragon procesor na 1.5GHz, 15 posto manju težinu od prethodnog modela, veću autonomiju baterije, dodatnu stražnju kameru od 5MPx, duplo više RAM memorije i najnoviji Andorid 4.3 operativni sustav. Po svemu navedenom reklo bi se da su u Google i ASUS pažljivo slušali što su kupci imali reći jer su, po ocjenama mnogih, stvorili najbolji Android na tržištu.

Sve dok se nije pojavio Nexus 7, Android tableti su važili za skupe i precijenjene igračke. Na njegovom primjeru vidimo da je recept za uspjeh bio napraviti dobar balans između cijene i mogućnosti, zbog čega se ovaj model nameće kao trenutno najbolja kupnja u svojoj kategoriji.

18.03.2014. 16:48:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh