« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
U SVE AKCIJE

Astralske vojnikinje mogu u borbu

"Ako je žena u potpunosti sposobna proći obuku za pripadnicu Specijalnih vojnih zračnih snaga ili pripadnicu komandosa, onda će biti dio njih", kaže ministar obrane

U Izraelu žene već godinama ravnopravno sudjeluju u svim vidovima vojske
U Izraelu žene već godinama ravnopravno sudjeluju u svim vidovima vojske (Wikipedia)
Više o

Austrija

,

žene vojnici

Australke će i u Afganistanu pojačati svoje muške kolege jer će im biti dopušteno sudjelovanje u borbama, pošto je australska vlada u utorak objavila da ukida razlike između spolova kada je riječ o sudjelovanju u svim vojnim akcijama.

Australija, bliska saveznica SAD-a, postat će, nakon Kanade, Novog Zelanda i Izraela četvrta zemlja koja će omogućiti sudjelovanje vojnikinja u borbenim akcijama, ukoliko prođu testove fizičke sposobnosti, izvijestio je ministar obrane Stephen Smith.

"Ako je žena u potpunosti sposobna proći obuku za pripadnicu Specijalnih vojnih zračnih snaga ili pripadnicu komandosa, onda će biti dio njih", rekao je Smith.

Dosad su australske vojnikinje mogle obavljati većinu poslova u australskim vojnim snagama koje čini 59.000 vojnika, među kojima je i posao u podmornicama ili u zračnim vojnim snagama.

U Afganistanu Australke služe u topničkim snagama i kao operaterke bespilotnih letjelica, ali im dosad nije bio dopušten ulazak u pješačke borbene postrojbe i specijalne snage, koje čine ukupno oko sedam posto vojnih radnih mjesta.

27.09.2011. 11:28:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh