« Svijet
objavljeno prije 6 godina i 2 mjeseca
HA HA!

Assange novinarima preporučuje - staru, dobru poštu

Julian Assange je u interviewu za belgijski list Le soir novinarima preporučio da umjesto e-mailova češće koriste tradicionalne poštanske usluge kako bi izbjegli potencijalno špijuniranje tajnih službi

Assange dobro zna što govori
Assange dobro zna što govori (Arhiva)
Više o

WikiLeaks

,

Julian Assange

Julian Assange i dalje čami u ekvadorskom veleposlanstvu u Londonu, čekajući da se stvore uvjeti za njegov izlazak na svjež zrak, no i dalje vodi WikiLeaks i daje pametne savjete svima kojima je potrebna privatnost na internetu.

Tako je novinarima preporučio da zaborave na e-mailove i slične elektronske načine korespodencije i vrate se osnovama - dobrom, starom pismu u pošti.

'Moja preporuka svima koji nemaju desetgodišnje iskustvo kriptografskih vještina - vratite se starim metodama i koristite tradicionalne poštanske usluge', savjetovao je Assange novinarima u Le Soiru.

Ovaj Australac tvrdi da 'tajne službe novinare tretiraju poput špijuna. Protiv novinara koriste jednake metode kao i protiv špijuna, zbog čega bi oni trebali naučiti kontrašpijunske metode da bi zaštitili svoje izvore'.

Assange, koji će u ponedjeljak putem video konferencije u Theatre national u Bruxellesu sudjelovati u raspravi na temu 'Politička transparentnost i zaštita privatnog života', novinarima savjetuje i 'da se s izvorima informacija sastaju na konferencijama ili na mjestima s kojih oni koji špijuniraju izvan konferencijske zgrade ne mogu vidjeti da s njima ondje razgovarate'.

'Obećali smo da ćemo u ponedjeljak otkriti niz dokumenata. Na njih čekaju brojni aktivisti, odvjetnici i borci za ljudska prava, ali i osobe koje su bile podvrgnute mučenjima', rekao je.

25.10.2015. 17:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh