« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
SASTANČENJA

Ashton u dugom ovogodišnjem posjetu Pojasu Gaze

Tijekom njenog 2. posjeta Pojasu Gaze ove godine visoka predstavnica za vanjsku politiku EU-a posjetit će ljetni kamp i školu koje vodi UN-ova agencija za pomoć Palestini

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Izrael

,

Palestina

,

pojas Gaze

,

Hamas

,

Salam Fajad

,

Catherine Ashton

Visoka predstavnica za vanjsku politiku i sigurnost Europske unije Catherine Ashton doputovala je u subotu u Ramallah i počela razgovore s palestinskim premijerom Salamom Fayyadom. Ashton je počela trodnevni posjet Izraelu i palestinskim teritorijima susretom s palestinskim premijerom na Zapadnoj obali, a u nedjelju će posjetiti Pojas Gaze.

Tijekom njenog drugog posjeta Pojasu Gaze ove godine Ashton će posjetiti ljetni kamp i školu koje vodi UN-ova agencija za pomoć Palestini koja bi trebala dobiti dodatnih milijun eura iz fondova EU-a. Sastanak sa čelnicima Hamasa, međutim, nije planiran. Izrael obično blokira međunarodne kontakte palestinske enklave kako bi spriječio kontakte s islamističkim Hamasom kojeg terorističkom organizacijom smatraju i EU i SAD.

Ashton se također treba sastati s izraelskim ministrom obrane Ehudom Barakom, ministrom vanjskih poslova Avigdorom Liebermanom i premijerom Benjaminom Netanyahuom u nedjelju. Izraelski mediji su izvijestili da bi Lieberman Catherine Ashton mogao iznijeti prijedlog da međunarodna zajednica preuzme sigurnosne inspekcije robe i ljudi koji ulaze u Gazu. Ashton će u ponedjeljak ponovno posjetiti Zapadnu obalu i sastati se s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom. (hina/metro-portal)

17.07.2010. 22:12:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh