« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
STVARNO JE KRIZA

Arsenal i Liverpool idu na prodaju?

Liverpool želi novi stadion i kvalitetniju momčad, a u Arsenalu se vodi borba za nadmoći u upravnom odboru

(Wikipedia)
Više o

Liverpool

,

Arsenal

,

Premiership

,

Premier liga

,

klubovi prodaja

,

engleski klubovi

Globalnom gospodarskom krizom pogađena su i dva engleska nogometna diva - Liverpool i Arsenal.

Većinski vlasnici Liverpoola Amerikanci Tom Hicks i George Gillett obratili su se za pomoć banci Barclays, želeći prodati svoje udjele u klubu kako bi nadoknadili gubitak od 237 milijuna funti.

Liverpool koji po nekim procjenama vrijedi pola milijarde funti u planu ima igradnju novog stadiona, a mora udovoljiti i zahtjevima navijača za stvaranjem kvalitetnije momčadi. Trener Liverpoola Rafael Benitez je izjavio da mu za formiranje nove ekipe, koja bi iduću sezonu postigla bolje rezultate, treba oko 60 milijuna funti.

Arsenal je suočen sa sličnim problemima. Borba za nadmoći u upravnom odboru tog premierligaša se pojačava nakon što je četvrti najveći dioničar kluba, Lady Nina Bracewell-Smith, zatražila kupca za svoje dionice.

Lady Nina Bracewell-Smith, koja posjeduje 15.9 posto dionica, zatražila je da se pronađe kupac za njen udio u engleskom prvoligašu, a taj bi potez mogao dovesti do nadmetanja između dvojice najvećih dioničara Stana Kroenkea i Alishera Usmanova.

Američki milijarder Kroenke trenutačno posjeduje 29.98 posto dionica Arsenala, dok Uzbekistanac Usmanov ima 26.29 posto. Ako udio jednog dioničara dosegne 30 posto, on ili ona moraju se ponuditi da kupe sve dionice. Dionice Arsenala trenutačno su vrijedne 10.000 funti svaka.

Kroenke je također vlasnik NBA kluba Denver Nuggets, MLS ekipe Colorado Rapids, a ima i 40 posto NFL ekipe St. Louis Rams. (hina/metro-portal)

13.04.2010. 13:12:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh