« Nogomet
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
NOGOMET

Hrvatska traži put do SP

Slabijeg protivnika želiš jednostavno preskočiti kako bi što prije došao u situaciju igrati s većim dečkima, u ovom slučaju Rusima

Treba završiti posao
Treba završiti posao (Arhiva)
Više o

nogomet

,

hrvatska reprezentacija

,

svjetsko prvenstvo

,

Hrvatska Malta

Hrvatska je već unaprijed upisala pobjedu protiv Malte, bez obzira na sve što pokušava izbornik Dalić kako bi momčad bila na visini zadatka večeras kad istrče na teren s Maltom. No, to je normalno - slabijeg protivnika želiš jednostavno preskočiti kako bi što prije došao u situaciju igrati s većim dečkima, u ovom slučaju Rusima.

Jer, kako god mi razmišljali o tome, naša reprezentacija brani srebro iz Rusije, a to je puno veći zadatak nego što je bio pred tri godine - osim što su igrači tri godine stariji i iskusniji, nije im jednostavon igrati pod tim pritiskom

S druge strane, mnogi treneri ističu da su upravo takve utakmice najteže, ali za razliku od klupske razine u kojoj je razlika u kvaliteti donekle kontrolirana ligaškim sustavom, na reprezentativnoj razini se puno češće događa da vrhunski nogometaši igraju protiv sportskih "padobranaca" i amatera.

Takav epitet zasigurno može dobiti i reprezentacija Malte, u kojoj se većina igrača ne bavi profesionalno nogometom i zapravo od toga ne živi.

Vitezovi, crveni ili orlovi, koji god nadimak malteške reprezentacije odabrali, na nogometnoj su sceni od 1957. Dosad su 14 puta sudjelovali u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, a ovo im je 13. ciklus kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Vjerojatno vam nije teško zaključiti da nijedan od tih 27 pokušaja nije bio uspješan, a u dosadašnjih 110 kvalifikacijskih utakmica za Svjetsko prvenstvo, slavili su samo tri puta. Jedna od tih rijetkih pobjeda dogodila se u ovom ciklusu, a Malta je na svom terenu svladala Cipar.

Prema navodima sajta Strane kladionice, koji pise o najpopularnijim online kladionicama u Hrvatskoj, kvota na Hrvatsku u ovom meču je 1.15.

11.11.2021. 07:02:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    11.11.2021. 08:51
    sretno
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh