« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca

Armstrong si dao 'oduška' na brdskim dionicama

Najbolji svih vremena jedno je vrijeme bio u vodstvu na brdskoj etapi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

biciklistička utrka

,

Lance Armstrong

,

Tour Down Under

,

vodstvo Armstronga

Najbolji biciklist svih vremena 37-godišnji Lance Armstrong "dao si je oduška" u 2. etapi utrke "Tour Down Under", koja je u dužini od 145 km vožena od Hahndorfa do Stirlinga. Budući da su na rasporedu bile tri brdske dionice Armstrong je jedno vrijeme bio u vodstvu.

"Osjećao sam se dobro i malo sam se zanio. To vjerojatno nije bio pametan potez, budući da je etapa završila skupnim sprintom. Zasad su svi pokazatelji dobri, ali još treba vidjeti hoće li oporavak nakon svake etape ići po planu", kazao je sedmerostruki osvajač Tour de Francea, koji se vratio biciklizmu nakom pauze od tri i pol godine.

Pobjednik druge etape je Australac Allan Davis, a drugo mjesto pripalo je njegovom sunarodnjaku Graemeu Brownu. Armstrong, koji je u cilj stigao sa glavnom skupinom vozača, zaostao je 13 sekundi.

Allan Davis je vodeći i u ukupnom poretku, a slijedi Nijemac Andre Greipel sa zaostatkom od 3 sekunde. Lance Armstrong je na 68. poziciji sa 23 sekunde zaostatka. (hina/metro-portal)

U četvrtak je na rasporedu treća etapa od Unleyja do Victor Harbora (136 km).

Rezultati 2. etape od Hahndorfa do Stirlinga (145 km):
1. Allan Davis (AUS) 3:46:25 sata
2. Graeme Brown (AUS) isto vrijeme
3. Martin Elmiger (ŠVI) +2 sekunde
4. Stuart O'Grady (AUS) +2 sekunde
5. George Hincapie (SAD) +4 sekunde
45. Lance Armstrong (SAD) +13 sekundi

21.01.2009. 14:38:47
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    stipica_zd
    02.03.2009. 16:32
    zasto govorite da je armstrong najbolji biciklist svih vremena? to je potpuno krivo, time vrijeđate svakoga tko se istinski razumije u ovaj sport! po mišljenju svih stručnjaka on nije niti u 10 najboljih biciklista svih vremena! malo bolje proučite literaturu prije nego što napišete ovaj tekst ili pitajte nekoga tko se razumije u ovaj sport!!!!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh