« Ostali sportovi
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca

Blanka u Rijeci preskočila 203

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Karmen Mrkić, CROPIX)
Više o

Blanka Vlašić

,

atletski miting

,

Blanka preskočila 203

,

atletski miting Rijeka

Hrvatska atletičarka Blanka Vlašić pobjednica je prvoga izdanja Međunarodnog dvoranskoga visaškog mitinga u Rijeci sa skokom preko 203 centimetra, što je najbolji skok sezone ove godine u svijetu.

Blanka je već na svom prvom mitingu sezone preskočila 203 centimetra i poslala jasnu poruku suparnicama da će svjetskim visom vladati i ove sezone. Splićanka je 203 preskočila iz drugog pokušaja, a potom je dvaput neuspješno napadala visinu novog hrvatskog dvoranskog rekorda od 206 centimetara.

"Zadnjih 15 dana na treningu nisam skočila više od 196, bilo je to traumatično iskustvo i ovo je svakako iznenađenje za sve, pa i mene. Izzgleda da mi je trebalo malo svježine i odmora, a ovaj rezultat je pokazatelj da sam jako dobro radila ova tri-četiri mjeseca. Zadovoljna sam i prvim pokušajem na 206 centimetara, prošle godine sam na početku sezone skočila 201 i ovo je zbilja sjajan start godine", kazala je Blanka u razgovoru za HTV.

Drugo i treće mjesto osvojile su Ruskinje Svetlana Školina i Viktorija Slivka-Kljugina sa preskočenih 198 centimetara. (hina/metro-portal)

26.01.2009. 20:49:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh