« Kultura
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
fotografije

'Arhitektura Bauhausa' u Zagrebu

Izložba fotografija Hansa Engelsa pokazuje najoriginalnija arhitektonska ostvarenja u Europi

(Wikipedia)
Više o

Bernd Fischer

,

zagreb-info

,

Arhitektura Bauhausa

,

Hans Engels

,

Muzej arhitekture

U povodu 90. obljetnice utemeljenja Bauhausa sinoć je u hrvatskom Muzeju arhitekture (HAZU) otvorena izložba fotografija "Arhitektura Bauhausa" autora Hansa Engelsa.

Izložbu je otvorio njemački veleposlanik u Zagrebu, dr. Bernd Fischer, a uz Veleposlanstvo organizator je i Goethe Institut u Zagrebu. Uz izložbu koja pokazuje najorginalnija arhitektonska ostvarenja u Europi priređen je i kolokvij pod nazivom "Arhitektura Bauhausa" na kojemu je bilo riječi o odnosu Bauhausa i hrvatske arhitekture, originalnosti toga pravca te o Bauhausu kao arhitekturi globalnog modela življenja.

Izložba prikazuje građevine majstora, učitelja i učenika Bauhausa te suradnika arhitektonskog ureda Waltera Gropiusa iz razdoblja od osnutka Bauhausa 1919. u Weimaru do 1932. kada su ga prvi put zatvorili nacionalsocijalisti, pa sve do konačnog zatvaranja godinu dana kasnije u Berlinu.

Autor fotografija Hans Engels bavi se arhitektonskom fotografijom 20 godina i raspon njegovih radova seže od povijesnih tema do suvremenih tendencija. Za ovu izložbu je istaknuo da je jedna od najcjelovitijih iz razdoblja Bauhausa. (hina/metro-portal)

02.10.2009. 06:19:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh