« Nogomet
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
SP BRAZIL 2014

Argentina pobijedila Nizozemsku na penale i ušla u finale

Argentina je u prilično tvrdoj i nezanimljivoj utakmici bez izraženih prilika dobila junaka u golmanu Romeru koji je skinuo dva penala Nizozemcima

Sergio Romero spasio je Argentinu
Sergio Romero spasio je Argentinu (Screenshot)
Više o

polufinale

,

SP Brazil 2014

,

Argentina Nizozemska

Argentina je pobijedila Nizozemsku nakon izvođenja jedanaesteraca i plasirala se u finale Svjetskog prvenstva na Maracani, utrljavši tako sol u ranu Brazilcima koji su računali da će i oni biti tamo.

Utakmica je bila tvrda i teška, puna taktičkog nadmudrivanja trenera, disciplinirane igre obje momčadi koje su uspješno gušile protivničke kreativce, tako da je Messi imao samo jednu priliku, u prvom poluvremenu iz slobodnog udarca, a Robben dvije iz igre.

No, taj udarac Messija bio je i jedini udarac prema golu u prvom poluvremenu, jer Nizozemci nisu uspjeli doći niti do toga.

U produžecima se očekivalo da će Van Gaal napraviti istu izmjenu kao i protiv Kostarike, no on se iz nekog razloga kockao i uveo Klas-Jan Huntelaara umjesto Van Persieja, tako da prije izvođenja jedanaesteraca nije mogao uvesti Krula.

To mu se osvetilo, jer je Romero obranio Vlaaru već prvi udarac na gol, a točku na i stavio je ponovno novi heroj Argentine, inače rezervni vratar našem Subašiću u Monacu, obranom udarca Sneijderu. Cillessen je u karijeri do ove utakmice branio 13 jedanaesteraca, niti jedan nije obranio ...

Slavlje Argentinaca na terenu je predvodio Messi kojeg se praktično nije vidjelo cijelih dva sata koliko je trajala utakmica, jer osim onog slobodnjaka iz prvog poluvremena jedino što je uspio napraviti je zabiti gol iz penala.

10.07.2014. 07:02:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ivanojangasic
    10.07.2014. 09:55
    yes argentina vin juuuuuuu huuuuuuuuuuuu!!!!!!!!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh