« Hi-tech
objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci
RECENZIJA

Archos 97B Titanium HD, odličan izbor za tablet

Nekoliko smo dana pokušavali ovu perjanicu Archosove ponude natjerati da popusti pred našim nasrtajima, no izdržao je sve - svaka čast

Sjajni Archos vrijedi preporučiti
Sjajni Archos vrijedi preporučiti (Archos)
Više o

tablet

,

recenzija

,

ARCHOS Titanium 97B HD

Archos je ponovno na našem tržištu, na zadovoljstvo onih koji pamte sjajne uređaje koje smo ne tako davno gledali sa zavišću u rukama frendova koji su imali više novaca od nas. Ulazak na tržište tableta nije jednostavan, no Archos se očito drži svoje stare premise o kvaliteti, tako da nema bojazni - i opet je riječ o vrhunskim uređajima. 

Archos Titanium 97B HD perjanica je nove linije tableta, koja svojim karakteristikama jednostavno poziva na kupnju. 

Sjajno obrađeno aluminijsko kućište sadrži dual-cora A9 Rockchipov procesor brzine 1.6 GHz, uz IPS ekran rezolucije do 2048x1536 pixela, dvije kamere i 8 GB prostora, s utorom za SD kartice do 64 GB - sasvim dovoljno da privuče pažnju kao dostojan konkurent iPadu.

Iako izgledom malo i podsjeća na iPad, Archos Titanium 97B HD punokrvna je Android mašina sa zadnjim JellyBeanom koji sjajno koristi moćnu mašineriju skrivenu u tabletu, naročito MAli 400 MP4 GPU odgovoran za sjajnu grafiku. 

Odlična obrada kućišta i staklene površine osigurava sjajno držanje u ruci, bez oštrih rubova koji bi mogli napraviti problema, a nešto je lakši i tanji od iPada. Što se tiče priključaka, na strani su klasični micro USB 2.0 port, audio izlaz za slušalice ili zvučnike i microSD utor koji prima kartice do 64 GB.

Uz to se nalazi i otvor za punjenje, gumb za uključivanje i kontrole glasnoće. Povezuje se na Wi-Fi po 802.11 b/g/n standardima, što znači da je svaki Wi-Fi spot vaš u trenu. Dvije kamere, prednja od 2MP i stražnja od 5MP osiguravaju kvalitetnu sliku pa ga bez problema možete iskoristiti i kao foto aparat ili kameru za snimanje. Fokus kamera je prilično dobar za tablete, tako da ćete biti zadovoljni kvalitetom.

Možda i najvažniji dio cijele priče je IPS ekran koji odlično reagira na dodir, omogućujući precizne radnje u, recimo, igricama koje će vas odušetviti odličnom grafikom. Virtualna tipkovnica je odlična i stvarno se može jako dobro i brzo koristiti, bez nekih većih problema napisali smo omanji članak i stavili ga, zajedno sa slikom, na portal preko Wi-Fi spota u gradu, što znači da će vaši mailovi i poruke biti normalni i bez čudnovatih znakova zbog brzine pisanja.

Sve u svemu, dojam je odličan i na potpuno u skladu s reputacijom koju Archos ima među znalcima. Ako vam je tablet mogući odabir kao poklon pod bor nekom članu obitelji, omjer cijene i kvalitete koju ćete dobiti je sigurno u Top 3 na tržištu.

Ukratko, drago nam je da je Archos ponovno ozbiljno prisutan na našem tržištu i pokazuje da Francuzi nisu zaboravili raditi vrhunske gadgete.

 

07.11.2013. 10:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh