Metro-portal.hr

objavljeno 07.11.2013. 10:37:00
RECENZIJA

Archos 97B Titanium HD, odličan izbor za tablet

Nekoliko smo dana pokušavali ovu perjanicu Archosove ponude natjerati da popusti pred našim nasrtajima, no izdržao je sve - svaka čast

Sjajni Archos vrijedi preporučiti
Sjajni Archos vrijedi preporučiti (Archos)

Archos je ponovno na našem tržištu, na zadovoljstvo onih koji pamte sjajne uređaje koje smo ne tako davno gledali sa zavišću u rukama frendova koji su imali više novaca od nas. Ulazak na tržište tableta nije jednostavan, no Archos se očito drži svoje stare premise o kvaliteti, tako da nema bojazni - i opet je riječ o vrhunskim uređajima. 

Archos Titanium 97B HD perjanica je nove linije tableta, koja svojim karakteristikama jednostavno poziva na kupnju. 

Sjajno obrađeno aluminijsko kućište sadrži dual-cora A9 Rockchipov procesor brzine 1.6 GHz, uz IPS ekran rezolucije do 2048x1536 pixela, dvije kamere i 8 GB prostora, s utorom za SD kartice do 64 GB - sasvim dovoljno da privuče pažnju kao dostojan konkurent iPadu.

Iako izgledom malo i podsjeća na iPad, Archos Titanium 97B HD punokrvna je Android mašina sa zadnjim JellyBeanom koji sjajno koristi moćnu mašineriju skrivenu u tabletu, naročito MAli 400 MP4 GPU odgovoran za sjajnu grafiku. 

Odlična obrada kućišta i staklene površine osigurava sjajno držanje u ruci, bez oštrih rubova koji bi mogli napraviti problema, a nešto je lakši i tanji od iPada. Što se tiče priključaka, na strani su klasični micro USB 2.0 port, audio izlaz za slušalice ili zvučnike i microSD utor koji prima kartice do 64 GB.

Uz to se nalazi i otvor za punjenje, gumb za uključivanje i kontrole glasnoće. Povezuje se na Wi-Fi po 802.11 b/g/n standardima, što znači da je svaki Wi-Fi spot vaš u trenu. Dvije kamere, prednja od 2MP i stražnja od 5MP osiguravaju kvalitetnu sliku pa ga bez problema možete iskoristiti i kao foto aparat ili kameru za snimanje. Fokus kamera je prilično dobar za tablete, tako da ćete biti zadovoljni kvalitetom.

Možda i najvažniji dio cijele priče je IPS ekran koji odlično reagira na dodir, omogućujući precizne radnje u, recimo, igricama koje će vas odušetviti odličnom grafikom. Virtualna tipkovnica je odlična i stvarno se može jako dobro i brzo koristiti, bez nekih većih problema napisali smo omanji članak i stavili ga, zajedno sa slikom, na portal preko Wi-Fi spota u gradu, što znači da će vaši mailovi i poruke biti normalni i bez čudnovatih znakova zbog brzine pisanja.

Sve u svemu, dojam je odličan i na potpuno u skladu s reputacijom koju Archos ima među znalcima. Ako vam je tablet mogući odabir kao poklon pod bor nekom članu obitelji, omjer cijene i kvalitete koju ćete dobiti je sigurno u Top 3 na tržištu.

Ukratko, drago nam je da je Archos ponovno ozbiljno prisutan na našem tržištu i pokazuje da Francuzi nisu zaboravili raditi vrhunske gadgete.

 

07.11.2013. 10:37:00
http://metro-portal.hr/archos-97b-titanium-hd-odlican-izbor-za-tablet/81462/