« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
TRAŽI SE ZAŠTITA CIVILA

Arapska liga poštuje rezoluciju UN-a o Libiji

Čelnik Arapske lige Amr Musa rekao je da poštuje rezoluciju UN-a kojom se odobrava vojna akcija u Libiji, ali je dodao da su zapadni napadi odstupili od cilja

Više o

UN

,

Libija

,

Arapska liga

,

rezolucija

"Stajalište Arapske lige glede Libije bilo je odlučno od prvog trenutka kad smo zamrznuli članstvo Libije ... a potom smo zatražili da UN nametne zonu zabrane letenja", rekao je Musa na konferenciji za tisak u Kairu nakon razgovora s glavnim tajnikom UN-a Banom Ki-moonom, prenosi Reuters.

"Poštujemo rezoluciju UN-a i s njom nema sukoba", rekao je Musa, dodajući da je "ono što se dogodilo u Libiji različito od postizanja zone zabrane leta i mi želimo zaštitu civila". Musa je istaknuo da su od početka tražili zonu zabrane leta radi zaštite libijskih civila. Musa je također rekao da traju savjetovanja o održavanju hitnog sastanka panarapske organizacije koja zasjeda u Kairu o stanju u arapskom svijetu, a posebice Libiji, prenosi AFP.

Glavni tajnik UN-a rekao je da međunarodna zajednica mora biti jednoglasna o Libiji nakon kritika koje je panarapske organizacije uputila međunarodnoj koalicije zbog udara na tu zemlju. "Važno je da međunarodna zajednica jednoglasno nastupi", rekao je Ban. Ban, koji je posjetio sjedište Arapske lige u Kairu, dodao da su jake i odlučne mjere omogućene jer je Arapska liga 12. ožujka podržala uspostavu zone zabrane leta nad Libijom.

21.03.2011. 14:31:32
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    crozona.net
    21.03.2011. 19:32
    Oni ni sami sebe ne mogu predstavljati, a o njihovoj moći i utjecaju najbolje govore međusobni sukobi.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh