« Hi-tech
objavljeno prije 3 godine i 8 mjeseci
DOBAR RAZLOG

Apple želi postati potpuno ugljično neutralan

Apple je na svojim web stranicama objavio da u roku od 10 godina želi smanjiti emisiju ugljičnog dioksida na nulu u cjelokupnom proizvodnom lancu svoje tehnologije i tako postati "ugljično neutralan"

Hmm---
Hmm--- (Arhiva)
Više o

Apple

,

ugljična neutralnost

Poslovodstvo tvrtke ističe da svi Appleovi uredi i podatkovni centri širom svijeta već rade na uvođenju obnovljive energije.

Plan je do 2030. godine potpuno se riješiti emisija ugljičnog dioksida u atmosferu, uključujući proizvodnju i dobavljače dijelova.

Očekuje se da će tvrtka biti u mogućnosti smanjiti emisiju stakleničkih plinova za 75 posto korištenjem konvencionalnih metoda, uključujući primjenu čiste energije.

Kako bi ispunio ciljanih 100 posto, Apple obećava da će razviti posebne "zelene" tehnologije kako bi se riješio ugljičnog dioksida stvorenog u proizvodnji.

"Poslovni sektor je pred golemom prilikom sudjelovanja u stvaranju održive budućnosti, koja je presudna za planet na kojem svi živimo", prenose se u dokumentu riječi izvršnog direktora Applea Tima Cooka.

Apple proizvodi iPhone, iPad, iMacs, MacBook, iPod i drugu visokotehnološku opremu. Korporacija sa sjedištem u Cupertinu u Kaliforniji jedna je od najvećih na svijetu s tržišnom kapitalizacijom većom od 1,6 bilijuna dolara.

22.07.2020. 18:59:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh