« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina i 2 mjeseca
NOVOSTI

Apple vratio u prodaju iPhone 7 i 8 modele u Njemačkoj

Nakon plaćene kazne Apple se nagodio s Qualcommom da prodaja iPhone 7 i iPhone 8 modela u Njemačkoj može biti nastavljena

Apple se nagodio s Qualcommom
Apple se nagodio s Qualcommom (Pixabay)
Više o

iPhone 7

,

iPhone 8

,

Qualcomm

Apple je nedavno zadesila još jedna nedaća. Sigurni smo da ste početkom prosinca prošle godine letimično pročitali kako je Njemačka zabranila prodaju Apple iPhone 7 i iPhone 8 modela.

Razlog tome je povreda patenata tvrtke Qualcomm odnosno korištenje rješenja unutar iPhone sedme te osme generacije. Unutar navedenih modela nalazio se Intelov čip za kojeg se navodi kako koristi rješenje patentirano od strane Qualcomma.

Nakon plaćene kazne Apple se nagodio s Qualcommom da prodaja iPhone 7 i iPhone 8 modela u Njemačkoj može biti nastavljena, ali plasiranjem navedenih pametnih telefona unutar kojih će se nalaziti čip tvrtke Qualcomm a ne više Intelov čip.

Ovdje navedimo kako zabrana koja je uslijedila nije se vezivala uz prodaju iPhone modela od treće strane (pružatelji mobilne usluge, ostale trgovine IT opreme) već isključivo zabrana prodaje i povlačenje modela unutar trgovina tvrtke Apple.

Ono što je zanimljivo reći je kako da aktualni modeli Apple iPhone pametnih telefona poput X, XS, XS Max ili pak XR modela svi koriste isključivo Intelove čipove, što bi značilo kako je Apple napravio ustupak za vezanu povredu patentnog prava, ali ipak povjerenje daje Intelu.

>> Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal i na Instagramu >>

Piše: Nino Krstačić
15.02.2019. 09:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh