« Hi-tech
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
REKORDNA PRODAJA

Apple prodao čak 4 milijuna novih iPhonea u svega tri dana

U prva 24 sata prodaje tvrtka je primila više od milijun narudžba online, dok je prethodni model iPhone 4 u isto vrijeme naručilo 600 tisuća ljudi

Fotografija vijesti
Više o

Apple

,

Steve Jobs

,

iPhone 4S

Nakon rekordnih predbilježbi, Apple je u svega tri dana vikenda prodao četiri milijuna svojih iPhonea 4S, poručili su iz kompanije, javlja Hina.

Prodaja je u petak počela u Japanu, Australiji, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Sjedinjenim Državama i Kanadi.

U prva 24 sata prodaje tvrtka je primila više od milijun narudžba online, dok je prethodni model iPhone 4 u isto vrijeme naručilo 600 tisuća ljudi, iako se nudio u manjem broju zemalja.

iPhone 4S predstavljen je samo dan prije smrti predsjednika Applea Stevea Jobsa i isprva su ga proglasili razočaranjem jer nije iPhone 5, kako se očekivalo, a izgleda jednako kao prethodni model iPhone 4. No softver za upravljanje glasom Siri pomogao je da novi telefon postigne rekord u online narudžbama.

Zajedno s novim iPhoneom više od 25 milijuna korisnika u prvih je pet dana od predstavljanja instaliralo novi operativni sustav iOS 5, a besplatnom uslugom iCloud koristi se više od dvadeset milijuna korisnika.

Najnoviji iPhone bit će 28. listopada dostupan u još 22 zemlje, a do kraja godine u više od 70 zemalja. Vjeruje se da će u prosincu biti dostupan i u Hrvatskoj.

17.10.2011. 22:13:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh