« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
UŽITAK VOŽNJE

Apple predstavio "pametni" bicikl budućnosti

Premda je kompanija najpoznatija po svojim IT proizvodima, ovaj put odlučila je krenuti drugim smjerom i predstaviti patent za futuristički model bicikla

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (www.patentlyapple.com)
Više o

Apple

,

iPhone

,

bicikl

,

iPad

Bicikl, koji još nema imena, na volanu ima posebnu podlogu za iPad i iPhone koji su spojeni sa senzorima te vozaču daju potrebne informacije u stvarnom vremenu. Također bi postojala mogućnost glasovnih komandi pomoću kojih bi se kontrolirale određene osobine bicikla.

Dokumenti pokazuju kako Apple želi omogućiti biciklistima da razmjenjuju informacije o prometu i rutama vožnje putem 3G internet veze. Mnogi profesionalni biciklisti već posjeduju slične uređaje, no rekreativci obično ne žele izdvojiti pozamašne svote novaca koliko takva oprema inače košta. No, trenutni uređaji ne nude i mogućnosti koje Apple planira predstaviti, već samo prikupljaju podatke po završetku vožnje poput udaljenosti, vremena i brzine.

>> Kotač za bicikl koji se sam pokreće i štiti okoliš

Apple želi omogućiti biciklistima velik raspon informacija u stvarnom vremenu koje bi iskustvo vožnje uzdigle na jednu višu razinu, a za to je potrebno koordinirati iPad i iPhone sa senzorima ugrađenim na bicikl. Biciklisti će moći dobivati informacije od Google Mapsa u slučaju da se izgube, dok će preko iPhonea moći mjeriti visinu ili udaljenost skoka, što je o posebne koristi BMX vozačima. Ostale informacije poput brzine, udaljenosti, vremena, nadmorske visine, nagiba, otkucaja srca, snage, brzine vjetra, pređenog i preostalog puta također će biti dostupne.

10.08.2010. 07:51:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh