« Hi-tech
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
SAD JE I SLUŽBENO

Apple potvrdio glasine - predstavljen novi iPhone 4S

Novi Appleov pametni telefon izgledom ne odskače previše od starog iPhona 4, ali dolazi s čitavim nizom poboljšanja u odnosu na prethodnu generaciju

Novi iPhone 4S u trgovine dolazi za 10 dana
Novi iPhone 4S u trgovine dolazi za 10 dana (appleinsider.com)
Više o

Apple

,

iPhone

,

iPhone 5

,

iPhone 4S

Kao što su različiti tehnološki blogovi već danima šuškali, Apple je danas predstavio svoj novi smartphone, koji ipak nije novi iPhone 5, kako su se neki nadali, već „samo" nova verzija dosadašnjeg, nazvana iPhone 4S.

Novi Appleov pametni telefon izgledom ne odskače previše od starog iPhona 4, ali ipak dolazi s novim grafičkim A5 čipom, koji radi dvostruko brže od onog u starijoj verziji  te 1 gigabajtom RAM memorije.

Iz tvrtke su otkrili kako će ovo biti prvi iPhone s dvojezgrenim dual-core procesorom te dvojezgrenom grafičkom karticom, a neke će zadatke obavljati i do 7 puta brže nego stari iPhone.

U uređaj je ugrađena i iznimno napredna antena koja omogućava bolju kvalitetu zvuka te veće brzine downloada.

Teoretska maksimalna brzina koju može postići iPhone 4S je vrlo visokih 14,4 megabita u sekundi, što je dvostruko više od dosadašnjih 7,2 koliko može obična četvorka.

Nova kamera s 8 megapixela može snimati fotografije u rezoluciji 3264x2448, što je za 60% veća rezolucija od one prijašnje. Bolju kvalitetu fotografija osigurat će i novi sustav koji može primiti 73% više svjetlosti te radi 33% brže.

iPhone u trgovine stiže 14. listopada, a u SAD-u će dolaziti u tri cjenovne kategorije: 199 dolara za 16 GB verziju, 299 dolara za 32 GB verziju te 399 dolara za 64 GB verziju. 

04.10.2011. 21:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh