« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
36 MRTVIH

Apel Ban Ki-moona za prekid ubijanja civila u Siriji

"Nasilje je neprihvatljivo i mora odmah prestati", rekao je glavni tajnik Ujedinjenih naroda, pozvavši sirijske vlasti da poduzmu reforme kojima će zadovoljiti očekivanja stanovnika

Fotografija vijesti
Više o

Ban Ki-moon

,

Bašar al-Asad

,

Sirija prosvjed

Ujedinjeni narodi zahtjevaju hitan prekid vojnih operacija protiv civilnog stanovništva, rekao je danas glavni tajnik te organizacije Ban Ki-moon, nakon što je jučer u najkrvavijem danu u toj državi ubijeno 36 ljudi, piše Hina.

Ban je zatražio i oslobađanje svih političkih zatvorenika te svih osoba koje su zatočene zbog sudjelovanja u prosvjedima.

"Nasilje je neprihvatljivo i mora odmah prestati", rekao je, pozvavši sirijske vlasti da poduzmu "reforme kojima će zadovoljiti očekivanja stanovnika".

Sirijske snage sigurnosti u petak su ubile 36 prosvjednika kada su otvorile vatru na skupove u gradovima Hami i Homsu. Nakon glavnih tjednih molitvi u petak su izbili prosvjedi po cijelom zemlji. U nekim prosvjedima, koje je, prema riječima njihovih sudionika, osnažila Gadafijeva smrt, sudjelovali su i decesi tisuća ljudi. Gadafi je održavao bliske veze sa sirijskim predsjednikom Bašarom al-Asadom.

29.10.2011. 17:48:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh