« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
KRVAVI NAPAD

Bombaš samoubojica usmrtio 17 ljudi u Kabulu

Riječ je o najkrvavijem napadu na koaliciju nakon pogibije 30 američkih vojnika čiji je helikopter sredinom kolovoza srušen u pokrajini Vardak, južno od Kabula

Fotografija vijesti
Više o

Afganistan

,

bombaški napad

,

Kabul

,

bombaš samoubojica

13 američkih vojnika i četiri Afganistanca ubijeni su danas u napadu bombaša samoubojice na autobus u Kabulu, prenosi Hina.

Riječ je o najkrvavijem napadu na koaliciju nakon pogibije 30 američkih vojnika, od kojih 25 pripadnika specijalnih snaga, čiji je helikopter sredinom kolovoza srušen u pokrajini Vardak, južno od Kabula.

Taj novi napad u Kabulu, koji je pod strogim nadzorom zbog sve češćih napada talibana, novi je težak udarac za afganistansku vladu i NATO-ove saveznike, tri godine nakon odlaska borbenih postrojbi koalicije.

Glasnogovornik Isaf-a odbio je precizirati državljanstvo 13 poginulih pripadnika NATO-a i reći ima li ranjenih vojnika. U Washingtonu je jedan visoki dužnosnik američkog ministarstva obrane rekao da su svih 13 ubijenih vojnika Amerikanci te da će broj žrtava možda još porasti.

Talibanski pobunjenici koji se bore protiv vlade u Kabulu i njezinih saveznika u NATO-u preuzeli su odgovornost za napad sms porukom.

Trojicu australskih vojnika Isafa, koji su radili na obuci afganistanske vojske, iz još nepoznatih razloga ubio je u subotu jedan afganistanski vojnik u južnoj pokrajini Oruzgan.

29.10.2011. 19:58:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh