« Hi-tech
objavljeno prije 6 mjeseci i 5 dana
COOL

Anything2MIDI - radionica izrade MIDI instrumenata

Ova radionica služi kao opsežni uvod u to kako bilo koji signal na mikroupravljaču pretvoriti u MIDI

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

radionica

,

Anything2MIDI

vrijeme: sub/ned 04. i 05.11.2023., 17:00-20:00h

mjesto: klub MaMa (Preradovićeva 18, Zagreb)

prijave: max 10 - do popunjenja ili 03.11 16:00, na https://cloud.hacklab01.org/index.php/apps/forms/s/wNzJpH7rYy5PqqyA7C9QbFa6

Što sve može proizvesti zvuk? Vibracije glasnica, žica, udarci bubnja. A što je sa senzorom blizine, žiroskopom, potenciometrom i dobrim starim tipkalom? Zvukom je na kreativan način moguće upravljati koristeći razne senzore koji mogu mjeriti fizikalne karakteristike naše okoline. Ova radionica služi kao opsežni uvod u to kako bilo koji signal na mikroupravljaču pretvoriti u MIDI - koji onda možemo unutar digitalne audio radne stanice spojiti kako bi upravljao s nekim dijelom stvaranja zvuka.

Ubacimo osjećaj stvarnog svijeta i ljudskog pokreta u inače programiranu i kvantiziranu elektroničku glazbu. Neka naši senzori sviraju za nas!

Polaznici će na radionici isprogramirati vlastiti MIDI kontroler od pojedinačnih komponenti. Za sudjelovanje na radionici potrebno je vlastito računalo.

Voditelj

Robert Sorić je embedded software developer u Soldered Electronics u Osijeku. Svakodnevno radi na razvoju proizvoda baš za makere i hobiste u svijetu mikroupravljača. Završio je diplomski studij računarstva u Osijeku. Svakom prilikom spaja programiranje s glazbenom produkcijom - s kojom se također bavi već dugi niz godina, trenutno pod aliasom 'Problem'.

Iduća hacklab01 radionica: DIY foton synth - radionica izrade eksperimentalnog sintetizatora zvuka - 11 i 12. 11. 23.

25.10.2023. 09:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh