« Glazba
objavljeno prije 6 godina i 6 mjeseci
NAJAVE

Ansambl Antiphonus spektakularno otvara sezonu

Ansambl Antiphonus, koji se osluškuje i diše u komornom duhu, ciklus Triade otvara u velikom stilu, koncertom Crème de la crema Catalana

Čarobnica baroka i renesanse - Nuria Real
Čarobnica baroka i renesanse - Nuria Real (Antiphonus)
Više o

Edin Karamazov

,

Ansambl Antiphonus

,

Crème de la crema Catalana

,

Nuria Rial

Antiphonus ugošćuje sopranisticu svjetskog glasa Núriu Rial za kojom luduju top-diskografi i čarobnjaka na lutnji Edina Karamazova.

Koncert tria fantastikus zakazan je za utorak 17. listopada u 20 sati u foajeu Muzeja za umjetnost i obrt koji svim gostima uz kupljenu ulaznicu daruje razgledavanje izložbe „Vedute Venecije iz zbirke umjetnina Intese Sanpaolo", a tu pogodnost mogu iskoristiti sve do 29. listopada

Kako od svog 'porinuća' u glazbeno more 2008. Ansambl Antiphonus vođen sigurnim kapetanom Tomislavom Fačinijem, dovitljivo i srčano plovi sve od srednjeg vijeka do suvremenih autora, te daje sve od sebe da oduševi publiku na obalama hrvatskih festivala, brojnih gradova i inozemstva, tako s početkom jeseni napinje jedra ususret vjetru nove sezone koja tradicionalno 'pristaju' na tradicionalne zagrebačke cikluse Triade i Trinitas u Muzeju za umjetnost i obrt i Crkvi sv. Katarine.

Ansambl Antiphonus, koji se osluškuje i diše u komornom duhu, ciklus Triade otvara u velikom stilu, koncertom Crème de la crema Catalana, a na njihovu će se 'palubu' popeti mlada španjolska sopranistica Nuria Rial, koja slovi za jednu od ponajboljih opernih pjevačica specijaliziranih za renesansnu i baroknu glazbu te već 'kućni prijatelj' Edin Karamazov, majstor na gitari i lutnji s renomiranim međunarodnim statusom vrhunskog glazbenika za čije se koncerte uvijek traži ulaznica više.

  • Uronite u vedriju stranu katalonske mirisne glazbene zbilje, od kraljevstva Aragon do danas! Otkrijte ZAŠTO je Nuria Rial kraljica opernih i koncertnih pozornica i diskografski mamac... Nuriu lajkaju Ivan Fischer, Sir John Eliot Gardiner, Paul Goodwin, Trevor Pinnock, Howard Griffiths, Gustav Leonhardt, René Jacobs, Thomas Hengelbrock, Laurence Cummings, Neville Marriner  i Teodor Currentzis; slijede (folovaju), i to u tempu: Concerto Köln, The English Concert, Kammerorchester Basel, Collegium 1704, Il Giardino Armonico, Les Musiciens du Louvre, Elbipolis Barockorchester, Le Cetra Basel i L'Arpeggiata, a stokaju (vrše sačekušu) izdavači Harmonia Mundi France, Sony Classical, uz nagrade Orphée d'Or i ne jedan, nego dva Echa. Uz gošću prekrasna ne samo glasa, Nuriu Rial i njezinog baselskog kolege Edina Karamazova, Antiphonus će Vas utopiti u kremi s mirisom badema, narančine korice i pravih, domaćih jaja od koka mediteranske ispaše, na kakvima su stasali i Cristobal de Morales, Mateu Fletxa, Manuel de Falla y Matheu, Claudio Monteverdi, pa i nešto mlađi Bernat Vivancos - najavio je na svoj osebujan način veliki koncert otvaranja sezone i ciklusa Triade, dirigent i umjetnički voditelj Ansambla Antiphonus, Tomislav Fačini.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti svaki dan na pultu Muzeja za umjetnost i obrt tijekom radnog vremena, kao i sat vremena prije početka koncerta te putem www.entrio.hr.

12.10.2017. 11:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh