« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
NAJAVA HAKERA

Anonymous: Rušimo internet 31. ožujka

Haktivisti iz Anonymousa najavili su da će 31. ožujka započeti sa operacijom Blackout, odnosno simultanim napadom na DNS servere koji bi trebao zagušiti i srušiti cijeli internet

Fotografija vijesti
Više o

hakeri

,

server

,

Anonymous

,

haktivizam

,

rušenje interneta

,

operacija Blackout

Hakerska skupina Anonymous najavila je da će 31. ožujka tisuće njezinih pripadnika srušiti cijeli internet, prenose u srijedu mediji, javlja Hina.

Operacija Blackout trebala bi biti provedena simultanim napadima hakera na DNS servere koji pretvaraju internetske adrese u numeričke IP adrese koje računala prepoznaju. DNS u načelu osigurava da se spojite na odgovarajuću stranicu pošto unesete web adresu u tražilicu.

Riječ je o telefonskom imeniku interneta, a kad bi se spriječio pristup imeniku internet bi postao neupotrebljiv, piše BBC. Pozivajući se na izjave stručnjaka, BBC navodi da bi najavljeni napad na internet mogao uspjeti ako bi se DNS serveri zagušili velikim brojem lažnih zahtjeva pa ne bi mogli odgovoriti na legitimne.

Anonymous je neformalna decentralizirana skupina anonimnih hakera, pripadnika raznih internetskih subkultura koje se načelno zauzimaju za slobodu interneta, te protiv cenzure i naplaćivanja sadržaja.

Posljednjih tjedana skupina Anonymous proslavila se nizom akcija među kojima i rušenjem stranica Vatikana i hakiranjem više od pet milijuna e-mailova Stratfora, analitičke tvrtke za globalnu sigurnost sa sjedištem u SAD-u, navodno povezane s CIA-om.

Pogledajte najavu napada:

28.03.2012. 15:57:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh