« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
DRUŠTVENI BUNT

Anonymous poručio Wall Streetu: Vrijeme je da platite za svoje grijehe

"Ovo je kriza cijelog čovječanstva, a vi ste previše glupi da to uvidite. Ovo je naše Arapsko proljeće. Mi ne zaboravljamo. Očekujte nas", stoji u video poruci Anonymousa

Fotografija vijesti
Više o

Wall Street

,

Anonymous

,

okupacija Wall Streeta

,

prosvjedi u SAD

Prosvjedi koji su prije dvadesetak dana počeli kao izražavanje nezadovoljstva šačice građana na Wall Streetu iz dana u dan sve su masovniji i glasniji. Zadnjih tjedan dana podršci se prosvjedima priključuju brojni sindikati i slavne osobe, a prije nekoliko je dana svoju potporu nezadovoljnicima na Manhattanu javno izrazila i najozloglašenija hakerska skupina na planetu, slavni Anonymous.

Svi smo mi 99 posto - i vrijeme je da se probudimo

U svojoj poruci ostavljenoj na YouTubeu Anonymous se obratio najprije građanima SAD-a i svijeta, potom bankarima s Wall Streeta te na kraju i samim prosvjednicima. Prenosimo vam najzanimljivije dijelove njihove poruke.

Ovo je poruka Anonymousa građanima New York Citya, Wall Streetu i ljudima koji prosvjeduju. Mi smo na vašim ulicama, mi kolamo venama ovog grada. Ovo bi moglo biti bolni, ali vi ste ti koji ste odbili sami otvoriti oči, stoga smo prisiljeni to učiniti za vas. Ovo je vaš protest. Pozdravite vaše nove susjede, ljude koji spavaju na ulici za vas. Ljude koji otvaraju svoja usta dok ste vi preumorni, oni su vaša braća. Oni su ovdje za vašu dobrobit, oni su mladi, oni su djeca Interneta. Oni su Generacija Zero. Oni su ti koji uzimaju svoju budućnost natrag u svoje ruke. Oni su ti koji oživljavaju zemlju koju ste vi ostavili da trune. Nemojte zaboraviti ovo.

Wall Street: Već ste prije četiri godine uvidjeli koliko je krhka ova zemlja. Ležala vam je na dlanu da bude osvojena, i vi ste to i učinili. Uništili ste ovu zemlju i stavili ono što je od nje ostalo u vlastite džepove. Stojimo ovdje, četiri godine kasnije, ujedinjeni i jaki. Zar ste doista mislili da ljudi neće shvatiti što ste napravili? Igra je završena, Wall Street. Zaboravili ste što je gladan čovjek u stanju napraviti kad ga dovedete do ruba. Ovo je kriza cijelog čovječanstva, a vi ste previše glupi da to uvidite. Nikakvo pokazivanje sile neće nas preplašiti. Ovo je naše Arapsko proljeće. Ovo je naše vrijeme.

Prosvjednici: Uživajte u mirisu suzavca, duboko udahnite sprej kojim vas prska policija. Slavite svoje masnice i svoje suze. Vi ste kontrakultura našeg vremena, vi ste mučenici. Stisnite šake i zube. Smiješite se policiji, ignorirajte kauč intelektualce. Ne dajte se smesti ukoliko stvari djeluju beznadno, budući da ste svakim korakom sve bliže cilju. Bit ćete zapisani u povijesti. Zapamtite da niste sami. Mi nećemo dopustiti da vaša vatra bude ugašena. Nećemo dopustiti da vaše suze prođu nekažnjeno.

Mi smo Anonymous.

Mi smo legija.

Mi ne zaboravljamo.

Mi ne opraštamo.

Očekujte nas.

03.10.2011. 16:16:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    124
    03.10.2011. 16:42
    Amen.
  2. avatar
    veteran
    03.10.2011. 18:27
    .....i neka bude tako!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh