« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
ROBIN HOOD HAKTIVIZAM

Anonymous i TeaMp0ison odlučili hakirati kreditne kartice

Anonymous udružio snage s grupom TeaMp0ison i formirali p0isaNoN, hakersku uniju kojoj je primarni cilj otimanje od banaka i davanje siromašnima

Anonymous udružio snage s grupom TeaMp0ison i formirali p0isaNoN
Anonymous udružio snage s grupom TeaMp0ison i formirali p0isaNoN (YouTube screenshot)
Više o

prosvjed

,

banke

,

hakeri

,

kreditne kartice

,

Anonymous

,

Occupy Wall Street

,

TeaMp0ison

,

p0isaNoN

,

operacija Robin Hood

Haktivisti iz Anonymousa udružili su snage s hakerskom grupom TeaMp0ison i formirali p0isaNoN, hakersku uniju kojoj je primarni cilj "operacija Robin Hood" - otimanje od banaka i davanje novaca siromašnim građanima, te financiranje prosvjeda 99%.

Način na koji p0isaNoN namjerava provesti "operaciju Robin Hood" je hakirati bankarski sustav, te ukrasti podataka o kreditnim karticama. Iako će na taj način opljačkati običan puk zakon obvezuje banke da moraju žrtvama kartičnih prijevara refundirati izgubljene novce.

Hakeri objašnjavaju da je "operacija Robin Hood" trenutno njihov primarni cilj jer su banke u više navrata odbile isplatiti teško stečenu ušteđevinu prosvjednicima s Wall Streeta.

"Gledali smo kako banke odbijaju isplatiti našoj braći i sestrama njihov teško zarađeni novac, a uz to ih je još policija maltretirala i tukla. Bankari, čestitamo vam! Privukli ste našu pažnju", stoji u priopćenju Anonymousa i TeaMp0isona.

Manje poznata hakerska grupa TeaMp0ison navodno je već počela s napadima, a žrtve su bile velike svjetske banke, poput Chase, Bank of America i CitiBank.

U novom video uratku hakerska grupa p0isaNoN prstom upire u američki Kongres optužujući ih za korupciju, odnosno da su zastupnici na platnom spisku velikih korporacija i banaka.

Pogledajte najavu u cijelosti:

29.11.2011. 08:43:17
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    mihaelastar
    29.11.2011. 10:53
    Ti hakeri, očito vole krasti. Ako već žele pomoći drugima, ne moraju krasti neka to učine na neki drugi način.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh