« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
OKONČANJE REPRESIJE

Annan traži da se pojača pritisak na Siriju

Kofi Annan, izaslanik UN-a i Arapske lige za Siriju, zatražio je, za vrijeme sastanka s Hillary Clinton, da se pronađe način kako pojačati pritisak na Siriju da se provede mirovni plan

Fotografija vijesti
Više o

SAD

,

Hillary Clinton

,

Sirija

,

Kofi Annan

Međunarodni izaslanik Kofi Annan zatražio je u petak da se pojača pritisak na Siriju radi provedbe njegova plana izlaska iz krize u šest točaka, na početku susreta s američkom državnom tajnicom Hillary Clinton u Washingtonu, javlja Hina. 

Izaslanik UN-a i Arapske lige za Siriju rekao je da će na tom susretu razgovarati o tome kako "možemo pojačati pritisak na vladu i strane kako bi se proveo plan izlaska iz krize".

Istaknuvši da "svi traže rješenje", bivši glavni tajnik UN-a priznao je da postoje sumnje u njegov plan koji predviđa primirje i početak dijaloga kako bi se zaustavilo nasilje što je izbilo prije više od godinu dana.

"Neki kažu da je taj plan možda mrtav. Je li problem u samom planu ili u njegovoj provedbi? Ako je u provedbi, kako ćemo ga ponovo pokrenuti? Ako je u samom planu, kakve još mogućnosti imamo?", obratio se Annan novinarima.

"Sva su ta pitanja danas na dnevnom redu, a tražimo i način kako surađivati s vladama u regiji i cijelome svijetu na ostvarenju zadaće", dodao je.

Hillary Clinton koja je stajala uz njega, rekla je pak da će s Annanom razgovarati o tome kako potaknuti sirijsku vladu da dade "ozbiljan" odgovor na plan u šest točaka.

Rusija i Kina su u UN-ovu Vijeću sigurnosti blokirale donošenje dviju rezolucija kojima se osuđuje jednogodišnja represija u Siriji. Rusija je u četvrtak opetovala da će u Vijeću blokirati svaki tekst koji odobrava stranu intervenciju u Siriji.

08.06.2012. 18:24:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh