« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
Hloverka Novak Srzić

Anketa je manipulacija kojom se šteti ugledu HTV-a

Glavna urednica Informativnog programa HTV-a izrazila je večeras nezadovoljstvo anketom koja se provodi među zaposlenicima Informativno-političkog programa

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

HTV

,

Hloverka Novak Srzić

,

anketa

"Anketa definitivno nije mjerodavna da odgovori na ozbiljna pitanja o kojima se ravnatelj HTV-a morao izjasniti na zahtjev Programskog vijeća", kaže Novak Srzić u priopćenju. Od Programskog vijeća ujedno traži da upozori ravnateljstvo HTV-a da je "ovakvo ad hoc izvaninstitucionalno izjašnjavanje u suprotnosti sa svim zakonskim procedurama u RH".

Anketa među zaposlenicima Informativnog programa o podršci aktualnom vodstvu pretvorila se u "još jednu manipulaciju koja šteti HTV-u i hrvatskoj javnosti", kaže urednica Informativnog programa navodeći da se od gotovo 400 djelatnika Informativnog programa anketi odazvala tek jedna trećina, . "Novinari koji daju podršku aktualnom programskom vodstvu bojkotirali su anketu, dok su se drugi zbog njezine loše organizacije propustili izjasniti", dodaje Novak Srzić.

Navodi, među ostalim, i kako je "krajnje upitno i nečuveno što je za provođenje ankete na javnoj televiziji angažirana privatna tvrtka Dekra d.o.o, koja je za nadgledanje ispravnosti izjašnjavanja angažirala portire privatnih zaštitarskih tvrtki".

Programsko vijeće HRT-a na sjednici održanoj 23. studenog, koja će se nastaviti u ponedjeljak 30. studenog, tražilo je od ravnatelja HTV-a Blage Markote da ispita razloge "eskalirajućeg nezadovoljstva" dijela novinara Informativmnog programa i o tome izvijesti u nastavku sjednice.

Kako je Hini večeras rekao zamjenik glavne urednice Dražen Majić, od novinara je zatraženo da odgovore na pitanja ispunjava li Informativni program zadaće koje HTV kao javna kuća ima, kakvi su međuljudski odnosi te uživa li glavna urednica Hloverka Novak-Srzić povjerenje kolega s kojima radi.

Rezultati ankete bit će poznati u ponedjeljak, dodao je Majić. (hina/metro-portal)

26.11.2009. 22:16:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh