« Spektakli
objavljeno prije 14 godina
IZ SARAJEVA

Angelina Jolie u BiH snima svoj redateljski prvijenac?

Jolie je najavila kako će nastaviti pomagati izbjeglima i prognanima iz BiH, a sastala se s Harisom Silajdžićem i Željkom Komšićem

angelina jolie bih
angelina jolie bih (Predsjedništvo BiH/Cropix)
Više o

Angelina Jolie

,

Haris Silajdžić

,

Željko Komšić

,

južina

Glumica Angelina Jolie sprema se režirati film koji će se djelomice snimati i u Bosni i Hercegovini. Nastavit će i svoj angažman na pomoći brojnim izbjeglima i prognanima koji još čekaju povratak svojim domovima u toj zemlji, potvrdila je u subotu sama glumica tijekom boravka u Sarajevu.

Jolie je u Sarajevo doputovala u petak navečer privatnim zrakoplovom iz Budimpešte, nakon što je neočekivano otkazala dolazak na Brijune gdje se trebala sastati s Radom Šerbedžijom i pogledati predstavu ''Kralj Lear''. Posjet je otkazan uz obrazloženje kako Jolie nije mogla biti zajamčena privatnost na kojoj je inzistirala.

Zato je dolazak u Sarajevo bio potpuno iznenađenje pa Jolie nitko nije vidio sve do trenutka kada je na osobnu inicijativu stigla u zgradu Predsjedništva BiH. Tamo su je u odvojene posjete primili predsjedatelj Predsjedništva BiH Haris Silajdžić i hrvatski član državnog vrha Željko Komšić. U pratnji Angeline Jolie, koja je i veleposlanica dobre volje UNHCR-a, bio je i voditelj misije te organizacije u BiH Navad Hussain.

Silajdžić je medijima kazao da je s Jolie razgovarao o pitanjima izbjeglih osoba i povratnika.

angelina jolie bih

"Predočili smo joj što smo mi mogli učiniti za te ljude izvan proračuna uz potporu prijatelja, a govorili smo i o projektu velikog obrazovnog središta u BiH. Suglasili smo se da je obrazovanje najveći mogući prioritet i dogovorili smo se da ćemo u suradnji s prijateljima nastojati ostvariti taj cilj", kazao je Silajdžić.

I iz Komšićeva ureda priopćeno je da ga je Jolie izvjestila o aktivnostima koje želi ostvariti u BiH kako bi pomogla raseljenima kao i o aktivnostima koje bi pridonijele jačanju ujedinjenja u BiH te osuvremenjavanju obrazovanja.

>> Najbizarnije priče o Angelini Jolie

Jolie i njezin suprug Brad Pitt ove su godine u BiH posjetili nekoliko izbjegličkih centara u istočnoj Bosni. Cilj tog posjeta bio je skrenuti pozornost na činjenicu da se tisuće prognanika i izbjeglica nisu uspjeli vratiti svojim domovima ni petnaest godina nakon završetka rata.

Detalji o filmskom projektu na kojemu Jolie kani raditi zasad nisu poznate, no mediji nagađaju da će biti riječ o prvom filmu koji će sama režirati i čija će radnja biti vezana uz prostor bivše Jugoslavije. Navodno je o tome neslužbeno razgovarala i s predstavnicima nekih producentskih kuća iz BiH. (hina/metro-portal)

21.08.2010. 17:20:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh