« Spektakli
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
AMBICIOZNO

Angelina Jolie snima bosansku ljubavnu priču

Jolie će vjerojatno sama režirati film koji govori o ljubavnoj vezi tijekom ratnih godina u BiH, a angažirat će što veći broj glumaca s ovih područja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Angelina Jolie

,

Angelina Jolie Sarajevo

Angelina Jolie počet će raditi na svom novom filmu ove jeseni, najavila je glumica na završetku posjeta Sarajevu. Jolie je iz Sarajeva otputovala u subotu navečer nakon sastanka s predsjedateljem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Harisom Silajdžićem i članom Predsjedništva Željkom Komšićem.

Jolie je s njima razgovarala u svojstvu veleposlanice dobre volje Visokog povjerenstva Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR).

"Nakon napuštanja Bosne i Hercegovine u subotu, Angelina Jolie je izjavila da će boraviti u regiji ove jeseni radeći na novom filmu", stoji u priopćenju UNHCR-a.

Kako se pojašnjava, film je ljubavna priča koja se zbiva u Bosni i Hercegovini u ratnom razdoblju od 1992. do 1995. godine. U središtu filmske priče je par koji ljubavnu vezu počinje uoči samog rata te posljedice koje rat ima po njihovu vezu.

Jolie ističe kako rat nije tema filma iako su ratna zbivanja vremenski okvir u kojem je smješten. "Film je ljubavna a ne politička priča", stoji u izjavi u kojoj glumica ističe kako to želi jasno istaknuti i time izbjeći nagađanja o mogućoj temi njenog novog filma.

Jolie je potvrdila kako kani angažirati što veći broj glumaca s područja bivše Jugoslavije. Pretpostavlja se kako će se Jolie u novom filmskom projektu po prvi puta iskušati kao redateljica. (hina/metro-portal)

22.08.2010. 12:56:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh