« Glazba
objavljeno prije 3 godine i 1 mjesec
KONCERTI

Andrija u Začaranoj Močvari

Andrijin posljednji singl, duet sa Željkom Veverec (Je Veux) izazvao je vrlo pozitivne reakcije i odjek u medijima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

koncert

,

Andrija

,

Začarana Močvara

ANDRIJA (Kutina)
Web: BandcampInstagramYoutube

"Život je prekratak da bi se čekalo..."
Zvuče li vam te riječi imalo poznato?

To se pitao i svestrani kantautor Andrija koji nam dolazi iz Kutine. Ovaj nekadašnji novinar i glavni urednik Televizije Moslavina, pa zatim šef lokalne turističke zajednice koji je oživio interes za Parkom prirode Lonjsko polje, prebacio se u politiku, isprva kao dožupan Sisačko-moslavačke županije, a zatim kao kutinski gradonačelnik od 2013. do 2017. godine. Nakon svega, odlučuje vratiti se svojoj prvoj ljubavi koja ga je cijelo vrijeme vodila, glazbi.

Još kao srednjoškolac bavio se izdavanjem audio-kazeta sa snimkama muzike koja bi se danas zacijelo nazivala 'indie'. Među njima bili su i poljski punk-rock bendovi, na što je zasigurno utjecala činjenica da po majci Andrija vuče poljsko porijeklo, a dalmatinske korijene po ocu.

I tijekom svog gradonačelničkog mandata Andrija Rudić sudjelovao je u radu lokalne klape Škrlec, a svirao je i u unplugged bendu Kutinski glazbeni sindikat. Njegov dosadašnji glazbeni rad uključuje štošta: objavio je remiks naslovne skladbe na debi albumu Ivan Kapec Tria "Lancun", a njegov "Ljetnikovac - Summer House" izašao je i na "Lagano, lagano" kompilaciji u izdanju Aquarius Records. Snima i glazbu za reklame, a prije godinu dana objavio je svoj prvi album "Tri metra od mora i tri godine od tebe". Za album je dobio riječi hvale, a njegov rad je okarakteriziran kao "sjajan primjer modernog autora na djelu koji je izvrsne pjesme spario s primjerenom produkcijom i aranžmanima. Sve skupa tvori suvremen, otvoren, plesan i zanimljiv album u kojem podjednako možete uživati u samoći svoje sobe ili u klubovima kad se otvore nakon pobjede nad koronavirusom. Ukratko, za sve kojima su Massimo ili Boris Štok malo "prenamješteni", nestvarni i nekako daleki, a Damira Urbana već znaju napamet, Andrija stiže kao ozbiljno pojačanje i alternativa s osobnijim pjesmama te pažljivo posloženom svirkom i aranžmanima koji maksimalno slijede strategiju modernog indie-popa." (H. Horvat, Večernji list)

Andrijin posljednji singl, duet sa Željkom Veverec (Je Veux) izazvao je vrlo pozitivne reakcije i odjek u medijima. Njegov one-man-band nastup prati laptop i minimalistički aranžman koji je osmislio kako bi gledatelju i slušatelju dao sasvim novi doživljaj skladbi s albuma, a u Začaranoj Močvari kao posebna gošća na jednoj pjesmi pridružit će se Maja Tisaj.

03.03.2021. 10:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh