« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
POMOZITE

Anastazija Udovičić bori se za život

Još jedna u nizu tužnih dječjih priča koja može imati sretan završetak

Mala Anastazija bori se za život od rođenja
Mala Anastazija bori se za život od rođenja (Facebook)
Više o

Anastazija Udovičić

,

borba za život

,

humanitarno

Anastazija Udovičić je djevojčica rođena sa sindromom kratkog crijeva i kolestatskom bolesti jetre, a da bi ozdravila mora u Italiju na transplataciju jetre i crijeva.

Njena majka nema novac koji joj je potreban, zato vas molimo - pomozite nam da malena ozdravi!

Anastazija Udovičić rođena je 20.11.2010. godine u KBC Rijeka. Anastaziji je postavljena dijagnoza: Gastroshiza, Atresio intestini multipl. te je već u prvom danu života podvrgnuta operativnom zahvatu. Učinjena je operacija zatvaranja trbušne stijenke, ali i resekcija većeg dijela tankog crijeva. Radi se o ekstremno kratkom crijevu (15-20 cm jejunma te 10 cm rektosigmoida), dok joj je debelo crijevo većim dijelom nerazvijeno. Tanko i debelo crijevo nikako se nisu mogli spojiti jer su prekratki, zbog čega je Anastazija ovisna o potpunoj parenteralnoj prehrani.

27.12.2010. je premještena na daljnje liječenje u Kliniku za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj gdje se liječi i danas. Tokom liječenja imala je mnogo uspona i padova. U zagrebačku bolnicu primili su ju polumrtvu ,jer je pored svojih tegoba još oboljela i od sepse, zbog čega je 7 dana bila na intenzivnoj njezi. Potom joj je ugrađen CVK (centralno venski kateter) preko kojeg prima parentaralnu prehranu 24h dnevno. Nakon toga još dva puta se borila protiv sepse, te raznih virusa.

7.7.2011. je imala operaciju - uspjeli su spojiti crijeva. Nakon operacije imala je ponovno sepsu. Iako su joj sada crijeva spojena još uvijek se nemože hraniti normalno i još godinama će se morati hraniti parentralno jer su njena crijeva preslaba i nedovoljno razvijena. Količina crijeva koju ima ne može apsorbirati količinu unešene hrane, pa ima problema sa stolicom. Unos parentralne prehrane ima popratne nuspojave: takav način hranjenja doveo je do oštećenja jetre, te povećanja slezene - što dovodi do trombocitonomije (slezena uništava trombocite što dovodi do slabljenja krvi).

Anastazijina majka Suzana (23) samohrana je majka i njih dvije žive kao podstanari. Anastazijin otac ne želi sudjelovati u liječenju niti u njezinom životu uopće. Pored svakodnevnih dječjih potrepština (pelene,robica,igračkice...), malenoj Anastaziji potrebni su lijekovi i dodaci prehrani koje ne pokriva HZZO, a koje Suzana mora kupovati.

Anastazija je kandidat za transplataciju jetre i crijeva u Italiji. Ona je maleno dijete koje je od prvog dana osuđeno na život u bolnici. Dok druga djeca njene dobi uče kako napraviti prve korake, ona mora ležati u krevetu prikopčana na aparate, primati infuzije, ići na operacije i ono najbitnije - boriti se za život.  

Vjerujemo da još uvijek ima ljudi dobra srca koji bi pomogli našoj malenoj Anastaziji!

Unaprijed hvala svima!

BROJ TEKUĆEG RAČUNA: 
SUZANA UDOVIČIĆ
br: 3235036801
ZAGREBAČKA BANKA d.d.

BROJ DEVIZNOG RAČUNA:
SUZANA UDOVIČIĆ (OIB 20895177764)
br: 3239232988
SWIFT/BIC: ZABAHR2X
IBAN: HR0723600003239232988
ZAGREBAČKA BANKA d.d.

06.02.2013. 12:39:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh