« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci
KAOS

Anarhisti palili i razbijali po Rio de Janeiru

Tko stoji iza maskiranih anarhista? Naša je lova na CIA-i, zbog svega što predsjednica Delma Rousseff radi kako bi smanjila utjecaj SAD

"Spontani" nasilni prosvjedi ... my ass (Screenshot YouTube)
Više o

Rio de Janeiro

,

prosvjedi

,

anarhisti

,

Delma Rousseff

Uz povike 'Ova će vlada pasti! Van Cabral i Paes!' (guverner Rija Sergio Cabral i gradonačelnik Eduardo Paes), tisuće prosvjednika, profesora i simpatizera, hodalo je mirno Avenijom Rio Branco do Trga Cinelandia gdje se nalazi općinsko vijeće.

Ondje su navečer izbili prvi incidenti koje ju izazvalo dvjestotinjak 'Black blocs', maskiranih anarhista. Jedan je autobus zapaljen, razbijeni su prozori kioska i bankovnih poslovnica a sjedalice i namještaj nabacani su kao barikade.

Skupina maskiranih anarhista razbila je vrata vijećnice, drugi su bacali bombe ručne izrade na pročelje i palili kante za smeće. Prosvjednike je rastjerala postrojba interventne policije uz pomoć suzavca.

Po podacima sindikata nastavnika, koji su u štrajku već dva mjeseca, približno 50.000 osoba odgovorilo je na poziv na prosvjed s društvenih mreža, dok je policija broj prosvjednika procijenila na 10.000.

U štrajku već 53 dana, profesori državnih škola zahtijevaju prije svega veće plaće. Štrajkom je zahvaćeno 60.000 učenika. 

08.10.2013. 11:04:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh