« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
ZA SADA U REDU

Analize uzoraka vode iz Dunava nisu utvrdile onečišćenje

Osječki Vodno-gospodarski odjel Hrvatskih voda izvijestio je popodne kako do sada provedene analize uzoraka vode iz Dunava kod Batine, nisu utvrdile pojavu onečišćenja

Voda
Voda (Shutterstock)
Više o

Mađarska

,

onečišćenje vode

,

voda

,

Dunav

,

DJ Mirza

To znači da izmjerene vrijednosti fizikalno-kemijskih pokazatelja i metala u vodi Dunava kod Batine ne odstupaju od uobičajenih mjernih vrijednosti. Direktor osječkog Vodno-gospodarskog odjela Hrvatskih voda Zoran Đuroković izjavio je u Osijeku kako se prvi tragovi onečišćenja, ako ih bude bilo, mogu očekivati tijekom sutrašnjeg dana.

Budući da se u Mađarskoj danas pojavila mogućnost novog izlijevanja toskičnog mulja iz oštećenog spremnika u tvornici za preradu aluminija na zapadu Mađarske, Đuroković je kazao kako u slučaju novog ekološkog incidenta u Mađarskoj, još uvijek ima 4 do 5 dana da eventualno zagađenje dođe do Hrvatske.

U današnjem dnevnom izvješću Hrvatskih voda, dostavljenom medijima, navodi se kako se uzimanje uzoraka vode iz Dunava, na graničnom profilu s Mađarskom, provodi dva puta dnevno, a provodit će se i dalje, ovisno o razvoju situacije u Mađarskoj te procjeni stanje nadležne vodopravne inspekcije te Državne uprave za zaštitu i spašavanje. (hina/metro-portal)

09.10.2010. 18:37:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh