« Biznis
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
DOBAR POSAO U HRVATSKOJ?

Amerikanci prodali Željezaru Sisak Talijanima

Američka tvrtka CMC prodala je Željezaru Sisak za 30,4 milijuna dolara talijanskoj grupi Danieli, jednoj od tri najveća svjetska proizvođača čelika

Fotografija vijesti
Više o

CMC

,

čelik

,

Željezara Sisak

,

Danieli

Američka kompanija Commercial Metals Company (CMC) objavila je danas da je zaključila prodaju Željezare Sisak talijanskoj grupi Danieli, javlja Hina.

Željezara Sisak, koja je u stopostotnom vlasništvu kompanije CMC prodana je grupi Danieli za oko 30,4 milijuna dolara, stoji u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici CMC-a.

Dvije su strane dogovorile da će određena imovina Željezare Sisak biti isključena iz transakcije, pri čemu se u priopćenju ne navodi o kojoj je točno imovini riječ. CMC nastavlja s njezinom prodajom, dodaje se u priopćenju.

Financijski savjetnik CMC-a za navedenu transakciju bio je Deutsche Bank Securities.

"Sa zadovoljstvom objavljujemo da smo s grupom Danieli zaključili sporazum o prodaji hrvatskih poslova vezanih za željezaru. Prodajom svih izdanih dionica CMC Sisak završava se važan korak našeg strateškog plana o repozicioniranju poslovanja radi poboljšanja financijskih pokazatelja i povećanja vrijednosti za dioničare", kazao je u priopćenju Joe Alvarado, predsjednik i glavni izvršni direktor CMC-a.

Američki CMC je 2007. godine kupio sisačku Željezaru, a krajem prošle godine je objavio da je odlučio izaći iz te željezare.

Talijanska grupa Danieli je jedan od tri najveća svjetska proizvođača sirovina i proizvoda od čelika.

04.06.2012. 18:32:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh