Metro-portal.hr

objavljeno 04.06.2012. 18:32:24
DOBAR POSAO U HRVATSKOJ?

Amerikanci prodali Željezaru Sisak Talijanima

Američka tvrtka CMC prodala je Željezaru Sisak za 30,4 milijuna dolara talijanskoj grupi Danieli, jednoj od tri najveća svjetska proizvođača čelika

Fotografija vijesti

Američka kompanija Commercial Metals Company (CMC) objavila je danas da je zaključila prodaju Željezare Sisak talijanskoj grupi Danieli, javlja Hina.

Željezara Sisak, koja je u stopostotnom vlasništvu kompanije CMC prodana je grupi Danieli za oko 30,4 milijuna dolara, stoji u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici CMC-a.

Dvije su strane dogovorile da će određena imovina Željezare Sisak biti isključena iz transakcije, pri čemu se u priopćenju ne navodi o kojoj je točno imovini riječ. CMC nastavlja s njezinom prodajom, dodaje se u priopćenju.

Financijski savjetnik CMC-a za navedenu transakciju bio je Deutsche Bank Securities.

"Sa zadovoljstvom objavljujemo da smo s grupom Danieli zaključili sporazum o prodaji hrvatskih poslova vezanih za željezaru. Prodajom svih izdanih dionica CMC Sisak završava se važan korak našeg strateškog plana o repozicioniranju poslovanja radi poboljšanja financijskih pokazatelja i povećanja vrijednosti za dioničare", kazao je u priopćenju Joe Alvarado, predsjednik i glavni izvršni direktor CMC-a.

Američki CMC je 2007. godine kupio sisačku Željezaru, a krajem prošle godine je objavio da je odlučio izaći iz te željezare.

Talijanska grupa Danieli je jedan od tri najveća svjetska proizvođača sirovina i proizvoda od čelika.

04.06.2012. 18:32:24
http://metro-portal.hr/amerikanci-prodali-zeljezaru-sisak-talijanima/71650/