« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
PITANJE SUVERENITETA

Amerikanci koriste bespilotne letjelice u borbi s narko-kartelima iz Meksika

Meksički dužnosnici nevoljko prihvaćaju pomoć stranaca u borbi protiv trgovaca drogom, zbog političke osjetljivosti pitanja svog državnog suvereniteta na vlastitom teritoriju

Ugrožava li SAD suverenitet Meksika?
Ugrožava li SAD suverenitet Meksika? (Deviantart)
Više o

Barack Obama

,

Felipe Calderon

,

narko-karteli

,

SAD Meksiko

Agresivnom taktikom koja bi mogla dovesti i do pitanja ugrožava li suverenitet Meksika, američka vlada upotrebljava letjelice bez ljudske posade za traženje nasilnih narko-banda u susjednoj zemlji, objavio je u srijedu New York Times, prenosi Hina.

Pentagon je u veljači počeo letjeti nad Meksikom i već je dobio podatke korisne za istragu ubojstva američkoga carinskog službenika sredinom veljače, piše u New York Timesu. Kad su se početkom ožujka sastali u Washingtonu, američki predsjednik Barack Obama i meksički perdsjednik Felipe Calderon dogovorili su nastavak tih misija.

Meksički dužnosnici nevoljko prihvaćaju pomoć stranaca u borbi protiv trgovaca drogom, zbog političke osjetljivosti pitanja svog državnog suvereniteta na vlastitom teritoriju. Otkad je Calderon došao na vlast krajem 2006. i počeo vojnu operaciju protiv narko-kartela, poginulo je više od 36 tisuća ljudi.

16.03.2011. 13:12:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh