Metro-portal.hr

objavljeno 16.03.2011. 13:12:00
PITANJE SUVERENITETA

Amerikanci koriste bespilotne letjelice u borbi s narko-kartelima iz Meksika

Meksički dužnosnici nevoljko prihvaćaju pomoć stranaca u borbi protiv trgovaca drogom, zbog političke osjetljivosti pitanja svog državnog suvereniteta na vlastitom teritoriju

Ugrožava li SAD suverenitet Meksika?
Ugrožava li SAD suverenitet Meksika? (Deviantart)

Agresivnom taktikom koja bi mogla dovesti i do pitanja ugrožava li suverenitet Meksika, američka vlada upotrebljava letjelice bez ljudske posade za traženje nasilnih narko-banda u susjednoj zemlji, objavio je u srijedu New York Times, prenosi Hina.

Pentagon je u veljači počeo letjeti nad Meksikom i već je dobio podatke korisne za istragu ubojstva američkoga carinskog službenika sredinom veljače, piše u New York Timesu. Kad su se početkom ožujka sastali u Washingtonu, američki predsjednik Barack Obama i meksički perdsjednik Felipe Calderon dogovorili su nastavak tih misija.

Meksički dužnosnici nevoljko prihvaćaju pomoć stranaca u borbi protiv trgovaca drogom, zbog političke osjetljivosti pitanja svog državnog suvereniteta na vlastitom teritoriju. Otkad je Calderon došao na vlast krajem 2006. i počeo vojnu operaciju protiv narko-kartela, poginulo je više od 36 tisuća ljudi.

16.03.2011. 13:12:00
http://metro-portal.hr/amerikanci-korist-bespilotne-letjelice-u-borbi-s-narko-kartelima-iz-meksika/56562/